web statistics

2016 Ocak MTV taksidine hangi kredi kartı kaç taksit yapıyor?


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

2016’ya başlangıç yaptıktan sonra motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ilk taksit ödemeleri de başladı. MTV her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Bankalar da MTV’yi internet üzerinden ödemek isteyenlere kredi kartına taksit fırsatı sunuyorlar. Yani devletin yapmış olduğu iki taksite, bankalar da ek taksit tanımlamış oluyorlar. İşte Ocak 2016 motorlu taşıtlar vergisinde kredi kartına taksitle ödeme imkanı sunan banka kampanyaları:

Garanti Bonus’ta MTV ödemelerinde 3 taksit fırsatı

31 Ocak 2016 tarihine kadar Bonus ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr’den, Garanti İnternet Şubesi’nden, Garanti Cep Şubesi’nden, 444 0 333 Alo Garanti’den, garanti.com.tr’den veya Garanti Şubelerindeki Online Bankacılık Kiosk’larından yapılan tüm Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde 3 taksit fırsatı sunuluyor.

Kampanyadan Garanti Bonuslar, Bonus Flexi, Bonus Genç, Money Bonus, Flexi, Miles&Smiles kredi kartları, AMEX, Bonus AMEX, Bonus Business, Miles&Smiles Business, Miles&Smiles Business American Express, Filo Card, EASY, Amex Business, Burgan Bonus, Burgan Bonus ticari kart, Şekerbank Bonus, Şeker Bonus ticari kart, ING Bonus, ING Pegasus, ING Bonus ticari kart, ICBC Turkey Bonus, ICBC Turkey Bonus ticari kart sahipleri faydalanabiliyor.

Gib.gov.tr’den ve garanti.com.tr’den ödemeler 3 taksitle yapılabiliyor.. Garanti internet şube, Garanti cep şube, 444 0 333 Alo Garanti, ve Garanti şubelerindeki online bankacılık kiosklarından yapılan ödemelerde ise tek ödeme, 2 taksit ve 3 taksit seçenekleri bulunuyor.

Bunun yanı sıra, Motorlu Taşıtlar Vergisini Garanti Bankası kredi kartı ile www.gib.gov.tr üzerinden ödeyen müşterilere Dekontla başvurmaları halinde Euromaster Servis Noktalarında ve Sonax hizmetlerinde indirim fırsatları da ek olarak sunuluyor.

Worldcard’ınızla MTV ödemesi 3 taksit

31 Ocak 2016 tarihine kadar gib.gov.tr, yapikredi.com.tr ve worldcard.com.tr adresinden veya Yapı Kredi şubelerinden Yapı Kredi kredi kartları ile yapılacak 100 TL ve üzeri Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine 3 taksit uygulanıyor.

Kampanyaya tüm Yapı Kredi kredi kartları, Albaraka ve Anadolu Bank Worldcard’lar dahil , TEB Worldcard, Vakıfbank Worldcard’lar kampanyaya dahil değil.

Kampanya kapsamında 1 Ocak – 29 Şubat 2016 arasında HGS ile yapılacak olan ilk 3 geçiş bedava yapma imkanı sunuluyor. Ücretsiz geçişler, kampanya bitiminde tüm katılımcılar için 7 Mart 2016 tarihinden itibaren hesap özetlerine yansıtılacak. Kampanyadan yararlanabilmek için HGS’nin Yapı Kredi’den almış olmalı ve Yapı Kredi bireysel kredi kartından veya bireysel vadesiz TL hesabından otomatik yükleme talimatı vermiş olması gerekiyor. HGS’sini 1 Ocak 2016 öncesi almış olan müşteriler için, kampanya kapsamında bir müşteriye en fazla 10 TL geri ödeme yansıtılırken, HGS’sini 1 Ocak – 29 Şubat 2016 tarihleri arasında alan müşteriler için, kampanya kapsamında bir müşteriye en fazla 20 TL geri ödeme yansıtılacak. HGS başvurusu Yapı Kredi şubelerinden, Yapı Kredi İnternet Şubesi’nden, Yapı Kredi Telefon Bankacılığı’ndan ya da SMS yoluyla yapılabilmekte. Yapı Kredi’den HGS alınmış olan plakalar ile yapılan geçişler kampanyaya dahildir. 29 Şubat ve sonrasında alınan HGS’ler kampanyadan faydalanamıyor. Sadece onaylı geçişler kampanyaya dahil, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından geçiş ihlali olarak değerlendirilen geçişler kampanyaya dahil değil.

maximum mtv 3 taksit

İş Bankası Maximum Kart’la MTV 3 taksit

İş Bankası Maximum Kart’ınızla www.isbank.com.tr’de İnternet Şubemiz üzerinden yada www.gib.gov.tr’den 1 Ocak – 1 Şubat 2016 tarihleri arasında 200 TL ve üzeri tutardaki Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizde 3 taksit fırsatı sunuyor.

www.isbank.com.tr’de İnternet Şubesi ve İşCep şubesi üzerinden yapılacak ödemelerde İş Bankası Maximum Kart müşterilerinee hem tek çekim, hem de 2 veya 3 taksitli ödeme seçeneği sunuluyor. MTV ödemesinin gib.gov.tr üzerinden 200 TL ve üzerinde yapılması durumunda ise 3 taksit fırsatı var.
İŞ bankası kredi kartına taksitle MTV ödeme imkanına ek olarak Bosch Car Service bayilerinde %30 indirim avantajı da sunuyor. İndirim kodları SMS ile gönderilecek.

Cardfinans ve Fixcard’le MTV ödemesinde 4 taksit fırsatı

31 Ocak 2016 tarihine kadar CardFinans kredi kartıyla veya kampanyaya dahil Fixcard’la www.vergikolay.com.tr, www.gib.gov.tr, www.finansbank.com.tr veya Finansbank Şubeleri üzerinden yapılacak 50.000 TL’ye kadarki Motorlu Taşıt Vergisi ödemelerine 4 taksit imkanı var. Alt bir tutar olmaksızın ilgili dönem içerisinde tüm tek çekim ödemeler 4 taksite bölünecek olup, tek çekim ödeme opsiyonu bulunmuyor.

Bireysel ve ticari banka kartları, sanal kartlar ve ParaPuan kullanılarak yapılacak ödemeler taksit ve indirim kampanyalarına dahil değil.

Paraf’la MTV’de 3-5 taksit fırsatı

8 Şubat 2016 tarihine kadar gib.gov.tr’den gerçekleştirilecek MTV ödemeleri 500 TL’ ye kadar 3 taksit, 500 TL ve üzeri 5 taksit olarak gerçekleşiyor.

Kampanya döneminde peşin ödeme opsiyonu geçerli olmayacak.

MTV ödemesini Halkbank Paraf, Parafly, Business kartlar ile gerçekleştirenler, Nisan sonuna kadar Onur Air’den yurt içi, yurt dışı ve Kıbrıs uçuşlarında %30 indirim hakkı kazanacak.

Akbank kredi kartları ile MTV Ödemesi 3 taksit

31 Ocak 2016 tarihine kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni Axess ile ödeyenler 300 TL ve üzeri işlemlerde 3 taksit fırsatından yararlanıyor.

MTV ödemeleri Akbank Direkt İnternet, Akbank Direkt Mobil, Akbank ATM’leri, Akbank Telefon Şubesi, Akbank Şubeleri veya www.gib.gov.tr üzerinden yapılabiliyor.

Yapılan 300 TL ve üzeri kredi kartı ödemeleri peşin olarak gerçekleşecek olup, kredi kartına taksitli olarak yansıyacak.

Kampanyadan Axess, Wings, Free, Axess Business, Wings Business, Axess KOBİ ve Bank’O Card Axess sahipleri faydalanabiliyor. Free için bu kampanyaya katılım ücretsiz.

Taksit imkanına ek olarak Autowax işlemlerinde %55’e varan indirim söz konusu.

Ziraat Maximum’la MTV’te 3-5 taksit fırsatı

3 Şubat 2016 tarihine kadar Maximum özellikli Ziraat kredi kartıyla MTV ödemelerinde 75 TL ve üzeri işlemlerde 3 taksit yapılabilecek.75 TL ve altı işlemlerde taksit yapılamıyor.

İşlemlerinizi Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi www.gib.gov.tr den, Ziraat İnternet Şubemizden, ATM ve Şubelerimizden yapabilirsiniz.

HSBC Advantage ile MTV 3 taksit

3 taksit fırsatından 10 Şubat 2016 tarihine kadar HSBC Advantage Kredi Kartı ile www.gib.gov.tr, HSBC Bireysel İnternet Bankacılığı, HSBC Telefon Bankacılığı ve HSBC Şubeleri’nden ödeme yapanlar yararlanabilir.

Kampanyadan yararlanan müşterilerin ödemeleri ekstrelerine 3 eşit taksitte yansıtılacak.

Ticari ve business kartlar kampanyaya dahil değil.

Araç vergisi zamlandı, 2016 yılı MTV fiyat listesi

MTV tarifesine göre 2016 yılında araba vergileri şöyle olacak;

1-3 yaş arası arabalarda;
-1,300–1,600 santimetreküp (cm3) arasında motor hacmine sahip binek araçlar 997 lira,
-1,600–1,800 cm3 arasında motor hacmine sahip binek araçlar 1,760 lira,
-1,800–2,000 cm3 arası motor hacmine sahip binek araçlar ise 2,772 lira MTV ödeyecekler.
-4,001 cm3 ve yukarısı motor hacmine sahip binek araçlar 22,716 lira ile en yüksek MTV tutarını öderken
-1,300 cm3 ve daha aşağı motor hacmine sahip 16 yaş ve üzeri model binek araç sahipleri de 66 lira ile en az MTV tutarı ödeyecekler.

Panelvan ve motorlu karvanların 1,900 cm3 ve aşağısı için 997 lira, yukarısı için de 1,508 lira MTV ödenirken, 46 kişi ve yukarısı otobüsler için de yıllık 3,019 lira MTV ödenecek. Uçak ve helikopterlerin 1,150 kilograma kadar olanlar için 12,616 lira, 20 ton üzeri olanlar için de 50 bin 489 lira MTV ödenecek.