web statistics

2015 Temmuz MTV taksidine hangi kredi kartı, kaç taksit yapıyor?


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

Temmuz 2015’e girmemizle beraber motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksidi ile ilgili ödemeleri de başlamış oldu. MTV her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Bankalar da MTV’yi internet (gib.gov.tr veya internet şubeleri üzerinden kredi kartıyla) ödemek isteyenlere taksit fırsatı sunuyorlar. Yani devletin yapmış olduğu iki taksite, bankalar da ek taksit tanımlamış oluyorlar. İşte Temmuz 2015 Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde kredi kartına taksitle ödeme imkanı sunan kampanyalar:

İş Bankası Maximum Kart’la MTV 3 taksit

İş Bankası Maximum Kart’ınızla www.gib.gov.tr’den 31 Temmuz 2015 tarihine kadar MTV ödemeleri alt limitsiz olarak 3 taksite bölünürken İnternet Şubesi ve İşCep uygulaması üzerinde ise tek ödeme, 2 ve 3 taksit seçenekleri açık olacak.

31 Temmuz 2015 tarihine kadar bu kanalların herhangi birinin üzerinden toplamda 450 TL ve üzeri Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni ödeyen müşterilere, ödemelerini gerçekleştirdikten sonra, Maximum anlaşmalı Petrol Ofisi istasyonlarından tek seferde yapacakları 100 TL ve üzeri akaryakıt alışverişi üzerinden, yine PO istasyonlarında kullanılabilecek 10 TL değerinde MaxiPuan hediye edilecek.

Garanti Bonus’ta MTV ödemelerinde 3 taksit fırsatı

Garanti kredi kartları için, 31 Temmuz 2015 tarihine kadar Bonus ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr ve garanti.com.tr’den ödemeler 3 taksitle yapılırken, Garanti internet şube, Garanti cep şube, 444 0 333 Alo Garanti, ve Garanti şubelerindeki online bankacılık kiosklarından yapılan ödemelerde ise tek ödeme, 2 taksit ve 3 taksit seçenekleri bulunuyor.

Kampanyadan Garanti Bonuslar, Bonus Flexi, Bonus Genç, Money Bonus, Flexi, Miles&Smiles kredi kartları, American Express Card, Bonus American Express, Bonus Business, Miles&Smiles Business, Filo Card, EASY, Amex Business, Şekerbank Bonus, Şeker Bonus ticari kart, ING Bonus, ING Bonus ticari kart, ING Bonus Pegasus, Burgan Bonus , Burgan Bonus ticari kart, Abank Bonus, Abank Bonus ticari kart, Tekstilbank Bonus sahipleri yararlanabiliyor.

Worldcard’ınızla MTV ödemesi 3 taksit

31 Temmuz 2015 tarihine kadar www.gib.gov.tr, www.yapikredi.com.tr,www.worldcard.com.tr adreskerinden veya Yapı Kredi Mobil şube üzerinden Worldcard ile yapılacak olan 100 TL ve üzeri Motorlu Taşıtlar Vergi ödemelerine 3 taksit uygulanıyor.

Kampanyaya tüm Yapı Kredi kredi kartları, Albaraka ve Anadolubank Worldcard’lar dahil. TEB ve Vakıfbank Worldcard’lar kampanyaya dahil değil.

MTV ödemesini Yapı Kredi Kredi Kartı ile yapan kart hamillerine özel; Sonax’tan 360 TL değerindeki SONAX Hybrid Boya Koruma Paketi World’e özel 180 TL’dir. 150 ml’lik Klima temizleyici hediye var ama çok fazla şarta bağladıkları için burada o detaya girmeyeceğiz.

Kampanyaya katılmak istemeyen kart sahipleri 444 0 444 Yapı Kredi Telefon Bankacılığı’ndan taleplerini ilettikleri takdirde 3 taksit uygulanmayacak.

Cardfinans ve Fixcard’le MTV ödemesinde 4 taksit fırsatı

31 Temmuz 2015 tarihine kadar CardFinans Finansbank Fix Card kredi kartlarıyla www.vergikolay.com.tr, www.gib.gov.tr, İnternet/Cep Şubesi veya Finansbank Şubeleri üzerinden yapılacak Motorlu Taşıt Vergisi ödemelerine 4 taksit imkanı mevcut.

İlgili dönem içerisinde tüm tek çekim ödemeler 4 taksite bölünecek olup, tek çekim ödeme opsiyonu bulunmayacak.

Ticari kredi kartı sahipleri taksit kampanyasından kart bazında, bireysel kredi kartı sahipleri ise müşteri bazında faydalanacak.

İnternet/Cep Şubesi ve tüm Finansbank Şubeleri üzerinden hesaptan ödemelerde taksit uygulaması geçerli olmayacak. Bireysel ve ticari banka kartları ve ParaPuan kullanılarak yapılacak ödemeler de taksit kampanyasına dahil değil.

mtv taksit 2015 temmuz

Paraf’la MTV’de 3-5 taksit fırsatı

1 Temmuz- 09 Ağustos 2015 tarihleri arasında gib.gov.tr’ den Paraf Card ile gerçekleştirilecek MTV ödemeleri 500 TL’ ye kadar 3, 500 TL ve üzeri 5 olarak taksitlendirilecek. Kampanya döneminde peşin ödeme opsiyonu geçerli olmayacak.

Temmuz ayında olduğu gibi MTV ödemesini Halkbank Paraf, Parafly, Business kartlar ile gerçekleştirenler, 1 Ekim – 31 Aralık tarihi sonuna kadar Onur Air’den yurt içi, yurt dışı ve Kıbrıs uçuşlarında %30 indirim hakkı kazanıyor.

Akbank kredi kartları ile MTV Ödemesi 3 taksit

Kampanya 31 Temmuz 2015’e kadar geçerli. Akbank Direkt İnternet, Akbank Direkt Mobil, Akbank ATM’leri, Akbank Telefon Şubesi, Akbank Şubeleri veya www.gib.gov.tr üzerinden yapılan 300 TL ve üzeri kredi kartı ödemeleri tek çekim olarak gerçekleşecek olup, ödemeler kredi kartına 3 taksit olarak yansıyacak.

Kampanyadan Axess, Wings, Free, Axess KOBİ, Axess Business, Wings Business, Bank’O Card Axess sahipleri yararnalacak. Ayrıca Free için bu kampanyaya katılım ücretsiz.

Ziraat Maximum’la MTV’te 3-5 taksit fırsatı

31 Temmuz 2015 tarihine kadar Maximum özellikli Ziraat kredi kartıyla MTV ödemelerinde 250 TL’ye kadar 3 taksit, 250 ve üzeri işlemlere 5 taksit yapılabilecek.

75 TL ve altı işlemlerde taksit yapılamıyor.

İşlemlerinizi Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi www.gib.gov.tr den, Ziraat internet şubelerinden, ATM ve şubelerden yapabilirsiniz.

TEB kredi kartlarıyla 6 taksit imkanı

31 Temmuz’a kadar TEB Bonus Card, TEB Worldcard veya CEPTETEB Kredi Kartı ile CEPTETEB İnternet Şubesi veya gib.gov.tr’den yapılacak MTV ödemelerinize 6 taksit imkanı bulunuyor. Taksit yapılabilmesi için ödeme yapmadan önce bankada kayıtlı cep telefonundan MTV yazıp 4616’ya SMS gönderilmesi gerekiyor. Sadece SMS gönderildikten sonra yapılan işlemlere taksit uygulanacağından bu detay kritik.

HSBC Advantage’a taksit İmkanı yok

Ocak döneminde olduğu gibi HSBC Advantage kredi kartlarından 31 Temmuza kadar yapılan MTV ödemelerinde 3 taksit fırsatından yararlanılabildiğine dair bir bilgi temin edemedik. Bankayı satma yoğunluğundan pas geçilmiş olabilir. Yani HSBC Advantage ile öderseniz taksit şansı yok gibi görünütor.