web statistics

Kredi kartına 4 taksitle altın alınabilecek


BDDK bugün yayınlanan yönetmelikle kuyumculara kredi kartıyla satışlarda getirilen taksit yasağını kaldırdı. Bundan böyle kuyumcular başta altın olmak üzere tüm diğer malların satışında en fazla 4 taksit yapabilecek.

Yönetmelikte, “Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez” maddesi aynen korunurken, “Kuyumla ilgili harcamalarda bu süre 4 ayı geçemez” maddesi eklendi. Bireysel kredi kartlarıyla sadece 4 taksit yapılabilirken, ticari kartlarla yapılan alışverişlerde daha önce olduğu gibi 9 taksit yapılabilecek.

kredi kartiyla altin 4 taksit

Yönetmelikte kredi kartıyla telekomünikasyon, yemek, gıda, akaryakıt sektöründe yapılan harcamalarda ve hediye kart, hediye çeki ürünlerin alınmasında getirilen taksit yasağında ise bir değişiklik yapılmadı.

BDDK’nın kuyumculara getirdiği taksit yasağı özellike altın satışlarında düşüşe neden olmuştu ve yasal olmayan yöntemlerde taksitli satışta artış görülmüştü.