web statistics

Findeks Kredi Raporu KOBI’lerin ne işine yarar?


Sosyal medyada adına yapılmış capsler sayesinde ününe ün katan tarihçi İlber Ortaylı’nın yer aldığı Kredi Kayıt Bürosu (KKB) online platformu Findeks.com reklamlarına rastlamışsınızdır. 40 ila 45 saniyelik iki reklam ile Türk tüketicisinin dikkatini çekip, Findeks Risk Raporu, Findeks kredi notu gibi ürünler hakkında farkındalık yaratmaya çalışan bu reklamlar ne kadar işe yarayacak zaman gösterecek.

Findeks.com’un ne olduğuna dair bilgilendirme yapan ilk web sitelerinden biriyiz. Ayrıca kullanıcıların Findeks.com tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden nasıl yararlanabileceği konusunda da bir makale yayınladık. Reklamların da karşımıza çıkması ile findeks.com ürün ve hizmetleriyle ilgili daha aydınlatıcı bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz.

Findeks.com KKB tarafından hayata geçirilmiş, uzun süreli yatırım olarak düşünülen bir portal. 75 milyonluk ülkede 30 – 35 milyon kredilendirilmiş müşteriye tanesi 4 veya 5 TL’ye rapor satarak para kazanmayı planlamıyorlar. Asıl amaç gerçek veya tüzel kişiler arasında bu hizmetin bir referans olarak kullanmasını yaygınlaştırmak.

findeks kredi notu

Findeks Risk Raporu, bireysel veya tüzel kullanıcıların kendileri veya üçücü kişiler adına alabilecekleri bir finansal performans raporudur. Yani Yandex veya Google gibi bir arama motoru değildir. Findeks Kredi Raporu’nda raporu isteyen kişiye ait Findeks Kredi Notu, Toplam Kredi Limitleri, Toplam Kredi Borçları, Kredili Hesap Detayları, Ödeme Tarihçesi, Geciken Ödeme Bilgisi, Açık Hesap Bilgisi, Kapatılmış Hesap Bilgisi ve varsa Takibe Alınmış Krediler hakkında bilgiler bulunur.

Ortalama tüketici için bu bilgiler hepsi çok anlam ifade etmeyebilir, ancak bu rapor KKB veri altyapısına ve kredi skorlama sürecine hakim kişiler tarafından yorumlandığında bireylere finansal planlamalarında yardımcı olacak önemli bir veri setidir. Bankaların kredi başvuru değerlendirme ve tahsis bölümlerinde başvurunuzun nasıl algılandığına dair bir fikriniz olacaktır.

Findeks Kredi Raporu ayrıca KOBI‘lerin, ticari faaliyetlerinde borç alacak ilişkisinde bulunduğu kişilerin ödeme performansı hakkında da bilgi almasına imkan verip tahsilat kapasitesini arttırdığı için bir yol gösterici olabilir. Özellikle küçük ve orta bütçeli işletmelerin tahsilatlarıyla ilgili sıkıntı yaşamaya başladığı dönemler için ek bir koruma kalkanı olarak düşünülebilir.

Findeks.com Kredi Raporu aynı zamanda nihai tüketiciye taksitle satış yapan KOBI’lere de önemli bir imkan sağlıyor. Günümüzde kredi kartında taksitle alışverişe getirilen 9 aylık sınırlama sonrası birçok kişi ürünlerini satarken tekrar senet kullanmaya başladı. Senet kullanmaya başladığınız anda tahsilat kabiliyetiniz de bu tercihten etkilenmeye başlıyor. Taksitli kredi kartıyla ürün veya hizmet satanlar tahsilat riskini de bankaya devretmiş olurken, senet kullanımında bu riski kendileri taşımaya başlıyorlar. Bu durumda senet yaptığınız kişinin borcuna ne kadar sadık olduğu veya mevcut borç durumunun önemi giderek artıyor.

Müşteriden Kredi Raporu talep edecek, kişi başına 5TL’lik cüzi sayılacak bir maliyetle kriz döneminde bile tahsilat kabiliyetinizi muhafaza ederek ticari faaliyetlerinizi sürdürebilmeniz mümkün olabilir.