web statistics

Yurt içi ATM’lerden dolar veya euro çekilebilir mi?


Türkiye’deki bankaların ATM’lerinden döviz çekmek isteyen müşterilerin sayısı hiç de az değil.Euro veya dolar gibi döviz hesabı olup da, ATM’den banka kartıyla döviz çekmek isteyenlere bu hizmeti veren banka sayısı şimdilik oldukça sınırlı.

Yurt içi banka ATM’lerinden dolar alıp satmak veya döviz hesabından TL hesabına para transferi yapmak gibi işlemler tüm ATM’lerde standart olarak sunulurken, ATM’den döviz cinsinden para çekme hizmeti sadece birkaç bankanın ATM’sinde sunuluyor:

  • Garanti Bankası sınırlı sayıdaki ATM’den (Paramatik) dolar veya euro çekmeye izin veriyor. Örneğin İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 4 Paramatik, Beşiktaş’ta ise sadece bir ATM bu hizmeti veriyor. Şu linke tıklayarak yaşadığınız şehirde döviz destekleyen Paramatik olmadığına bakabilirsiniz.
  • HSBC Bank, TL/$/€ ve TL/£/€ işareti gördüğünüz ATM’lerinden TL’nin yanı sıra günlük TL limitiniz dahilinde dolar, euro veya pound çekmenize izin veriyor.
  • TEB ATM’lerini kullanarak hesaplarınızdan günlük TL limitiniz kadar dolar, euro veya pound çekebilir ve yatırabilirsiniz. Döviz çekebilmek için TEB’deki ilgili vadesiz döviz hesaplarınızı 0850 200 0 666 TEB Telefon Şubesi veya TEB İnternet Şubesi’nden banka kartınıza tanımlatmanız gerekiyor.
  • Vakıfbank ATM’lerinden de dolar ve euro çekilebiliyor. Günlük alt limit 50 $ – 50 €, üst limit ise 1.000 $ – 1.000 €.

Bizim yaptığımız araştırmada bulabildiğimiz döviz çekmeye izin veren bankalar bunlar. Bunun dışında yine internette yer alan kaynaklara göre bazı bankaların havaalanlarındaki veya tatil yörelerindeki ATM’lerinden döviz çekebilebiliyor. Ancak bu ATM’leri gösteren böyle bir liste bulunmuyor.