web statistics

Akbank’tan Fish Card’a sessiz veda


Akbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’da geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan açıklamada; banka 1 Temmuz 2014 tarihi itibariyle Fish Card’ın tüm kanallarda satışını durdurma kararı aldığını, mevcut Fish kredi kartlarının Axess ve Wings’e dönüştürülmesi işlemlerine başlanılarak, Fish Kredi Kartı Programı’nın 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle sonlandırılacağını duyurmuştu. Açıklamada, Boyner Holding ve Akbank arasında imzalanan “Fish – Axess İşbirliği Sözleşmesi”nin süresi 14 Eylül 2013 tarihinde sona erdikten sonra, Akbank’ın “Fish Kredi Kartı” programına tek başına devam edeceği belirtilmişti. Ancak bu karar da bir sene sürebildi. Fish Kredi Kartı Programı 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle sonlandırılıyor.

Bankaların zincir mağazalarla gerçekleştirdikleri ortak markalıkredi kartı işbirliklerine baktığımızda verimin iki taraf için de çok uzun süreler boyunca sürdürülebilir olmadığını görüyoruz. Bir kaç yılsa sonra bankalar sessiz sedasız bu iş birliklerine son veriyorlar. Fish Card’dan Boyner beşinci yılda, Akbank altıncı yılda vazgeçmiş oldu.

Akbank Fish Card

Akbank Fish Card’ın, bankaların zincir mağazalarla gerçekleştirdikleri ortak markalı kartlardan farklı olarak çekiliş özelliği dikkat çekiyordu. Teoride şans oyunlarına meraklı bir ülke olarak böyle bir kurgunun tutması gerekirdi, ancak çekilişlerin duyurusu geri planda kaldı ve indirim/taksit imkanları daha çok öne çıkartıltı. Bunun yanısıra, Boyner’in çok kısa süre sonra hayata geçirdiği Anahtar Kart uygulaması ile beraber program ivmesini kaybetti. Üstüne bir de geçtiğimiz sene kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişlere 9 taksit üst sınırı gelince, bankacılık karlılığının zorlandığı bu dönemde muhafazakar bir banka olan Akbank için Fish Card’ı herşeye rağmen devam ettirmenin bir anlamı kalmamış oldu.

Hala Fish Card kullananlar varsa, bu kartlar 2015’te Akbank Axess veya Wings’e çevrilecek. Dolayısıyla yıl sonu itibariyle Akbank’ın Fish Card’ı bankacılık tarihinin sayfalarında yerini almış olacak.