web statistics

ING Pegasus Plus Kart başvurum neden reddedildi?


Uzun yıllardır kredi kartı kullanıyorum. Şu anda cebimde iki farklı bankadan 3 kredi kartım var ve bunlardan ikisini neredeyse tüm harcamalarım için, bir tanesini de otomatik fatura ödemelerim için kullanıyorum. Son dönemde uçak harcamalarım da arttığı için ING Pegasus Plus Kart’a başvurmaya karar verdim ve başvurum dakikalar içinde reddedildi…

Aslına bakarsanız bu kartı alıp almamayı çok daha önce düşünme fırsatı bulmuştum. ING’de Turuncu Hesap sahibi olduğumdan, iletişim bilgilerime sahip olan banka beni bir kaç ay önce arayarak yıllık aidatı olmayan ING Pegasus Plus Kart isteyip istemediğimi sormuştu. Israrla kartın avantajlarını anlatmaya devam eden çağrı merkezi çalışanına, ısrarla yurt dışına taşınma ihtimalim olduğunu anlatarak kartı istemediğimi söylemiştim.

Aradan geçen sürede ne değişti bilemiyorum ama görünen o ki ING Bank artık beni bu kart için yeterli görmüyor. Oysa internet sitelerinde yazmadığı için ek kart ücreti ve vadesiz hesap açma zorunluluğunu olup olmadığını öğrenmek için çağrı merkezini bizzat arayıp, uzun bir telefon görüşmesiyle tüm gerekli bilgileri telefonda anlatarak başvurumu yapmıştım. Hatta bir süredir kullanmadığım Turuncu Hesap’ıma giriş yapmadığım için internet şubesi şifrem de geçersiz olmuştu ve başvurumu takip edebilmek için bunu da yeniden aktif hale getirmiştim.

ING Pegasus Plus KartBu telefon görüşmesinden bir kaç dakika sonra internet şubesine girdiğimde ING Pegasus Plus Kart başvurumun olumsuz sonuçlandığını gördüm. Çağrı merkezini arayıp diğer bankalardan limitleri yüksek farklı kartlarım olduğunu, Findeks Kredi Notu‘mun oldukça yüksek olduğunu ve başvurumun neden reddedildiğini öğrenmek istediğimi söylediğimde, müşteri temsilcisi ret sebebini göremediklerini, belki BDDK’nin getirmiş olduğu kart limitinin gelirin 4 katını aşmama koşulunun neden olmuş olabileceğini, başka bilgi veremeyeceğini belirtti.

Kredi kartı borçlarını zamanında ödeyen, şimdiye kadar hiç gecikmeye düşmemiş, kredi notu mükemmele yakın, bankaların telefonda ballandıra ballandıra anlatarak satmaya çalıştıkları kredi kartlarını “ben sizin ürününüzü zaten çok iyi tanıyorum” diyerek elinin tersiyle iten bir müşteriyim. Bildiğim kadarıyla toplamı 20 bin TL’ye yakın kart limitlerim gelirimin 4 katını aşmıyor. Diğer kredi kartlarımı bir kenara koyup, “bari çok kullandığım Pegasus’tan uçak bileti kazanayım” diyerek ve diğer kartlarımdaki tüm harcamalarımı aktarmayı düşünerek cüzdanıma 4. kartı eklemek istediğimde, başvurumun neden reddedildiğini bile öğrenemeden olumsuz cevap alıyorum.

Konuyu araştırmaya devam edeceğim ve sosyal medya aracılığıyla bu durumu ilettiğim ING Bank’tan konuyla ilgili olarak bir açıklama gelirse, sonucu merak edenler için bu yazının altında duyuracağım. Bankacılık karlarının düştüğü ve rekabetin arttığı bu ortamda ING’ye yeni müşteri kazanımında başarılar dilerim.

21.07.2014 Sosyal medya aracığıyla yazımızı ilettiğimiz ING (daha doğrusu hesaplarını yöneten dijital ajans), bizi “Merhaba, kredi kartı değerlendirme kriterlerimiz hakkında bilgi veremiyoruz. İlginize teşekkürler.” gibi jenerik bir cevapla geçiştirince, ret sebebini öğrenmek için araya bir “tanıdık” sokmak zorunda kaldık. Sonuç trajikomik; çağrı merkezi çalışanı başvurumu alırken gelirimi sisteme üç sıfırını atarak girdiği için başvurum onaylanmamış. Elbette böyle hatalar olabilir, normaldir. Yeniden başvurdum ve kartıma onay alındı. Ancak konuyu detaylı bir şekilde anlattığımız yazımızı okuyup bankayı bilgilendirmek yerine, bize baştan savma bir cevap atan dijital ajansa burdan selamlarımızı iletiyoruz. Tabi stajerlerin ajanslarda “sosyal medya uzmanı” çalıştığı ülkemizde, buna pek de şaşırdığımızı söyleyemeyiz.

“ING Pegasus Plus Kart başvurum neden reddedildi?” üzerine bir yorum

Yorumlar kapalı.