web statistics

EFT / Havale ve hesap işletim ücreti olmayan 5 bankacılık hizmeti


Banka müşterilerinin en hassas olduğu konulardan biri kart aidatıysa, diğer de kesinlikle hesap işletim ücreti. Bankaların üç ya da altı ayda bir açılan tüm hesaplara yansıttığı işletim ücreti müşteriler tarafından büyük tepkiyle karşılaşınca, bazı kurumlar bunu fırsata çevirerek internetten yapılan işlemlerde masraf almayan uygulamaları hayata geçirdiler. Hesap açarken veya para transferi yaparken şubeye gitme zorunluluğunu ortadan kaldıran bu hizmetler masraflardan arındırılmış oldukları için müşteriler tarafından da benimsendi ve sıkça kullanılmaya başlandı. İşte bu uygulamalar arasında öne çıkan ve hesap işletim, EFT ve havale ücreti olmayan 5 bankacılık hizmeti:

1. Finansbank Enpara

enpara

Finansbank’ın büyük başarıya ulaşan şubesiz bankacılık girişimi Enpara‘da tüm işlemler masrafsız olarak internet üzerinden yapılıyor. Açılan hesaplardan hesap işletim ücreti alınmazken, EFT/havele için de para ödenmiyor. Enpara hesabınızdan para çekmek için kullanılan Encard isimli debit kart için de herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. SMS paketi, ekstre gönderimi gibi ve ek hizmetlerle, yabancı para transferi veya yabancı ATM’den para çekme gibi diğer kurumların da dahil olduğu işlemler ise ücrete tabi.

2. iGaranti

igaranti

Garanti Bankası’nın sosyal mobil uygulaması iGaranti de yaptığınız işlemlerden ücret almayan bir hizmet. iGaranti üzerinden açılan hesaplar için hesap işletim ücreti ödemeniz gerekmiyor. iGaranti üzerinden 15 Eylül 2014 tarihine kadar yapılan havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmıyor, ancak bu uygulama belirtilen tarihten sonra muhtemelen değişecek.

3. ING Günlük Paket

ing gunluk paket

ING Bank’ın temel bankacılık paketi Günlük Paket‘te de EFT/Havale ücreti, kart aidatı ve hesap işletim ücreti yok.

4. Yapı Kredi Nuvo

yapi kredi nuvo

Finansbank’ın Enpara’sının yakaladığı başarı sadece müşterilerden değil, diğer bankalar da kabul gördü. Yapı Kredi de açıkça Enpara’nın rakibi olarak algınan Nuvo‘yla kısa bir zaman önce trene atladı. Nuvo üzerinden yapılan EFT ve havale işlemlerinde ücret ödenmezken, açılan hesaplardan da hesap işletim ücreti alınmıyor.

5. HSBC Büyük Adım

hsbc buyuk adim

Masrafsız bankacılık akımından pay almak isteyen HSBC de Büyük Hesap isimli ürünüyle kendine yer arıyor. Ancak HSBC’nin bedava EFT/Havale veya hesap işletim ücreti ödememe tekliflerinden yararlanabilmeniz için en az 1 tanesi fatura ödemesi olmak üzere 3 ödeme talimatı vermeniz gerekiyor.

[button link=”https://www.tuketicifinansman.net/2014/08/bddk-hangi-bankacilik-ucretlerini-kaldirdi.html” size=”large” target=”self”]Hesap işletim ücreti müşteri ücreti oldu[/button]

[button link=”https://www.tuketicifinansman.net/2014/05/en-yuksek-eft-havale-ucreti-hangi-banka.html” size=”large” target=”self”]En yüksek EFT ve havale ücretini hangi banka alıyor? (2014)[/button]

“EFT / Havale ve hesap işletim ücreti olmayan 5 bankacılık hizmeti” üzerine 5 yorum

  1. Enpara dışındakiler ya şartlı ya da son süreli. Yukarıdakiler arasında gerçekten müşteri gözüyle bakıp hizmetlerimizi en üst düzeye nasıl çıkartabiliriz diye düşünen bir tek Finansbank Enpara var, diğerlerinin uzun vadeli bir stratejisi ya da hazırlığı yok, pastadan pay kapma çabasındalar.

    • Siz de yorum yazmadan önce araştırın. Biz burada Finansbank şubesinden değil, Enpara hizmetinden bahsediyoruz, hesap işletim ücreti, havale/EFT ücreti yok.

  2. Kuveyttürk Senin Bankan da almıyor
    Cepteteb de almıyor
    Finans Katılım BES de hesap işletim ücreti almıyor 3 havale 3 eft ücretsiz

Yorumlar kapalı.