web statistics

Opet Worldcard’da yakıt puan yüzdeleri düşürüldü


Yapı Kredi’nin, müşterilerine Opet’ten benzin alımlarında avantajlı Worldpuan kazandıran kredi kartı Opet Worldcard‘da puan kazanımı yüzdeleri binde 5’e kadar indirildi. 22 Mart itibariyle uygulanmaya başlanan yeni oran, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu‘nun (EPDK) benzin ve motorin ürünlerinde bayilere getirdiği “tavan fiyat” sınırlaması nedeniyle belirlendi.

Önceki uygulamada Opet Worldcard ile Opet’ten yapacağınız aylık 1.000 TL’ye kadar olan akaryakıt alımlarında %3, 1.000 TL’nin üzerindeki harcamalarında ise %5 puan kazanılıyordu. Ancak EPDK‘nın 20 Mart 2014’te aldığı karar gereği ‘tavan fiyat” uygulanmasına karar verildi. Bu karar çerçevesinde litrede dağıtıcı ve bayi paylarının toplamı, benzin ve motorinde 37 kuruşa indirilerek sınırlandırıldı.

opet worldcardBöylece 1 litrede 51 kuruş olan dağıtıcı ve bayi paylarının toplamı 37 kuruşla sınırlanacak. Böylece kararın geçerli olacağı 2 ay boyunca benzin ve motorinin pompa fiyatının 14 kuruş gerilemesi bekleniyor. Ancak bayi paylarının gerilemesiyle birlikte, Opet’in Yapı Kredi’yle kar paylaşımı mantığıyla gerçekleştirdiği yakıt alımından puan kazanımı uygulamasında puan indirimine gidilmek zorunda kalındı.

“Tavan Fiyat” uygulaması süresince, Opet Worldcard ve kampanya uygulamalarında aşağıdaki oranlar kullanılacak:

– Opet Worldcard ile alışverişlerinizde kazanacağınız puan %0,50
– Opet.com.tr üzerinden online yakıt alışverişlerinizde kazanacağınız puan 1000 TL’ye kadar %1,5, 1000 TL’nin üzerindeki alımlarda ise %0,50 olacak. (Güncel oranlar için buraya tıklayın)