web statistics

2014 Ocak MTV taksidine hangi kredi kartı kaç taksit yapıyor?


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

2014’e girmemizle beraber motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) Ocak ayı taksidi ödemeleri de başladı. MTV her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Bankalar da MTV’yi internet üzerinden ödemek isteyenlere kredi kartına taksit fırsatı sunuyorlar. Yani devletin yapmış olduğu iki taksite, bankalar da ek taksit tanımlamış oluyorlar. İşte Ocak 2014 motorlu taşıtlar vergisi kredi kartına taksitle ödeme imkanı sunan kampanyalar:

İş Bankası Maximum Kart’la MTV 3 taksit

İş Bankası Maximum Kart kullanıcıları www.isbank.com.tr’de internet şubesi üzerinden ya da www.gib.gov.tr’den 2 Şubat 2014 tarihine kadar yapacakları Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde 100 TL ve üzeri işlemlerde 3 taksit imkânına sahip oluyor.

İş Bankası Şirket Kredi Kartları ve Vadematik Ticari Kredi Kartı ile de kampanyadan faydalanılabilecek.

İnternet şubesi üzerinden yapılacak ödemelerde Maximum Kart müşterilerine hem tek çekim, hem de taksitli ödeme seçeneği sunuluyor. MTV ödemesinin taksitli olarak yapılması durumunda ise 100 TL ve üzeri işlemlerde 2 ve 3 taksit fırsatı sunuluyor.

Bonus’a MTV 3 taksit

bonus 2014 mtv kampanyasi01 – 31 Ocak 2014 tarihleri arasında Bonus ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr’den, Garanti internet şubesinden, Garanti cep şubesinden ya da 444 0 333’den ayrıca SMS kanalıyla yapılan tüm Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde 3 taksit fırsatı sunuluyor.

Kampanyadan Garanti Bonuslar, Money Bonus, Flexi, Miles&Smiles kredi kartları, AMEX, Bonus AMEX, Bonus Business, Miles&Smiles Business, Filo Card, EASY, Amex Business, ABANK Bonus, ING Bonus, Şekerbank Bonus ve Tekstilbank Bonus sahipleri faydalanabiliyor.

Gib.gov.tr’den ve Garanti cep şubesinden ödemeler 3 taksitle yapılıyor. Garanti internet şube ve 444 0 333’ten yapılan ödemelerde ise tek ödeme, 2 taksit ve 3 taksit seçenekleri bulunuyor.

Worldcard’a MTV 3 taksit

1 – 31 Ocak 2014 tarihleri arasında www.gib.gov.tr,www.yapikredi.com.tr, www.worldcard.com.tr adresinden ve Yapı Kredi İnternet Şubesi’nden Worldcard ile yapılacak olan 100 TL ve üzeri Motorlu Taşıtlar Vergi ödemelerine 3 taksit uygulanıyor.

Kampanyaya tüm Yapı Kredi kredi kartları dahil. Albaraka Worldcard’larına sunulan 3 taksit ödeme imkanı sadece gib.gov.tr’den yapılan ödemelerde geçerli. TEB, Anadolubank ve Vakıfbank Worldcard’lar kampanyaya dahil değil.

Taksit yapılmasını istemeyen kart sahipleri 444 0 444 Yapı Kredi Telefon Bankacılığı’ndan taleplerini ilettikleri takdirde 3 taksit uygulanmıyor.

Akbank kredi kartlarına MTV’de 3 taksit fırsatı

1-31 Ocak 2014 tarihleri arasında Motorlu Taşıtlar Vergi’ni Axess ile ödeyenler 3 taksit fırsatından yararlanıyor. Yapılan kredi kartı ödemeleri peşin olarak gerçekleşirken, kredi kartına taksitli olarak yansıyor.

MTV ödemeleri Akbank Direkt İnternet, Akbank Telefon Şubesi, Akbank Şubeleri veya www.gib.gov.tr üzerinden yapılabiliyor.

Kampanyadan Axess, Axess Business, Wings, Wings Business, Fish, Free, Odea Axess sahipleri faydalanabiliyor.

Finansbank kredi kartlarına MTV’de 4 taksit fırsatı

31 Ocak 2014 tarihine kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerini Finansbank kredi kartları ile www.vergikolay.com.tr, www.gib.gov.tr, www.finansbank.com.tr veya Finansbank Şubeleri üzerinden yapanlar, 50.000 TL’ye kadar 4 taksit fırsatından yararlanabiliyor.

Taksit ve indirim kampanyalarına bireysel ve ticari banka kartları ve sanal kartlar dahil değil.

HSBC Advantage’la MTV 3-4 taksit

10 Şubat 2014 tarihine kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni HSBC Advantage Kredi Kartı ile gib.gov.tr, İnternet Bankacılığı, 444 0 111 Telefon Bankacılığı ya da HSBC Şubeleri’nden ödeyenlere 500 TL’ye kadar 3 taksit, 500 TL ve üzerine 4 taksit fırsatı sunuluyor.

Kampanyadan yararlanan müşterilerin ödemeleri ekstrelerine 500 TL’ye kadar 3, 500 TL üstünde 4 eşit taksitte yansıtılacak. Kampanya boyunca gib.gov.tr’den yapılan ödemelerde tek ödeme opsiyonu geçerli olmayacak.

2014 MTV’sine zam geldi

2013’te uygulanan MTV miktarları, bu yıl için tespit edilen yeniden değerleme oranı (yüzde 3,93) oranında artırıldı. öz konusu artırımdan sonra, 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 cm3’e kadar olan otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi yılbaşında 537 liraya çıktı. Motor silindir hacmi 1301 cm3 ile 1600 cm3 arasındaki otomobillerin vergisi de 859 liraya yükseldi. Motor silindir hacmi 4001 cm3’ün üzerindekilerin vergisi ise 19 bin 541 lira oldu.