web statistics

Tatilde hangi ATM’den para çekebilirim?


Özellikle tatil bölgelerine gidildiğinde, nakde ihtiyaç duyulduğunda para çekecek yer bulmak, tatilcilerin en sık yaşadıkları sorunların başında geliyor. Günümüzde birçok bankanın mobil şubesinde en yakın ATM’yi bulma fonksiyonu mevcut.  Ancak bankanıza ait en yakın ATM sizin için her zaman ideal uzaklıkta olmayabiliyor. Özellikle tatil beldelerinde para çekmek için yürüme mesafesinde bir ATM bulmak sorun olabiliyor.

Ancak bu durum eskisi kadar büyük bir sorun teşkil etmiyor. 1 Ekim 2009 Tarihinden itibaren Bankalararası Kart Merkezi (BKM) projesi ile Türkiye’nin tüm ATM’leri birleşti. Yani banka kartı sahipleri, tüm bankaların tüm ATM’lerinden vadesiz hesaplarına ulaşıp para çekebilme imkânına kavuşmuş oldular.  Farklı banka ATM’lerinden yapılacak işlemler, her bankanın kendi belirlediği hizmet ücretlerine tabi olduğu için, yürüme mesafesinde bankanıza ait bir ATM varsa, onu tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır. Ancak sadece para çekmek için en yakın ATM’ye bir araç vasıtası ile  gitmeniz gerekiyorsa, yürüme mesafesinde bir başka banka ATM’sinden faydalanmak hem zaman hem maliyet açısından daha pratik olacaktır.

hangi atmEn yakın ATM’i bulmak için her bankanın cep şubesini akıllı telefonunuza indirmenizin mümkün olmadığının farkındayız. BKM tarafından Pozitron’a hazırlatılmış Hangi ATM uygulaması size en yakın ATM’leri banka bağımsız olarak bulmaya imkan veriyor. Uygulamayı web taracınız vasıtasıyla veya iOS (iPhone, iPad, iPod Touch), Android ve  Blackberry işletim sistemli akıllı telefonlara ait uygulama mağazalarından indirerek kullanmak mümkün.

Bazı bankalar bakiye görüntülemeye de ücret aldıkları için, başka banka ATM’lerini kullanacaksanız, maliyetleri alt seviyede tutmak adına para çekme işlemi ile sınırlı kalmaya özen göstermekte fayda var.

“Tatilde hangi ATM’den para çekebilirim?” üzerine bir yorum

  1. Her zaman kendi bankama ait ATM’den yeğlerim 3-5 lira da olsa bankadan para çekmek için ek masraf yapmak istemem. Yurtdışında ise Maestro kart kullanıyorum. Türkiye’de banka bundan 7 TL kesiyor.

Yorumlar kapalı.