web statistics

Finansbank Enpara’ya KMH tanımlamasına başladı: Ekpara


Finansbank, internet üzerinden şubesiz bankacılık hizmeti verdiği Enpara.com müşterilerine kredili mevduat hesabı (KMH) tanımlamalarına başladı. Müşterilere Enpara.com’a giriş yaptıklarında, hesaplarına Ekpara isimli KMH ürünününü bağlamak isteyip istemedikleri soruluyor.

Bildiğiniz gibi KMH, hesabınızda para olmadığı halde belli bir faiz karşılığında size kredi kullandıran bir ürün. Uzun bir süre yüksek faiz oranları uygulanan KMH’a, BDDK’nın 2013 Mayıs ayındaki müdahelesiyle kredi kartı azami faizlerinin kullanılma zorunluluğu getirilmişti. BDDK bu müdahelesinden sonra KMH gelirleri konusunda bankaları çok daha yakın takibe başlaşmıştı.

Aslına bakarsanız bu yakın takip sonuç vermiş görünüyor. Enpara.com’a giriş yaptıktan sonra açılan Ekpara teklif penceresindeki “Detaylı bilgi için tıklayın” linkine tıkladığınızda Ekpara’nın ne olduğu, nasıl kullanıldığı ve faiz oranıyla ilgili oldukça tatminkar bir bilgi mevcut:

Ekpara, Vadesiz TL hesabınızda yeterli bakiye olmadığı durumlarda devreye girer ve ödemelerinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar. Vadesiz TL hesabınıza Ekpara limiti tanımlamak için hiçbir masraf ve komisyon ödemezsiniz. Ekpara kullanmanız durumunda kullandığınız tutar, kullandığınız süre faiz oranına bağlı olarak bir faiz ve vergi borcunuz oluşur.

Bu borcunuz her ay otomatik olarak Vadesiz TL hesabınıza yansıtılır, ayrıca e-posta ile gönderilen hesap özetinizde size bildirilir. Ekpara kullandığınız her gün için faiz borcunuz oluşacağından, uzun dönemli kredi ihtiyaçlarınız için Ekpara kullanmamanızı öneririz.

Ekpara borçlarınızı ödemek için Vadesiz TL hesabınıza para aktarmanız yeterlidir. Ekpara limitinizi, tüm Ekpara borcunuzu faiz ve vergileriyle birlikte ödedikten sonra dilediğiniz zaman kapatabilirsiniz.

ekpara
Enpara.com ekibi bu faydalı uyarısıyla bize söyleyecek fazla söz bırakmamış. Eğer Enpara.com hesabınıza Ekpara tanımladıysanız ve yüksek faiz ödemek istemiyorsanız, otomatik fatura ödemeleriniz için hesabınızda her zaman para bulundurmaya ve çok acil durumda kalmadıkça Ekpara limitinizden para çekmemeye özen gösterin.