web statistics

Societe Generale KrediVer kapanıyor mu?


Citibank’ın Türkiye’de bireysel bankacılık faaliyetlerinden çekilme kararı verip, portföyünü Denizbank’a devretmesiyle ilgili haberlerin hemen ardından, bankacılık kulislerinde Societe Generale‘in da bireyselden çekildiğine dair söylentiler iyice ayyuka çıkmış durumda (Milliyet’in 26 Temmuz tarihli haberine göre Krediver’in peşindeki isim Hüsnü Özyeğin).

Bankacılık kulislerinde dolaşan söylentilere göre Fransız Societe Generale Grubu, Krediver markası altında bireysel müşterilere kredi sunan bankasını kapatma kararı aldı. Societe Generale’in, bir süredir sahip olduğu portföyü devretmeye yönelik Türk bankacılık sektörüne yeni giriş yapmış veya yabancılar tarafından satın alınmış bankalarla görüşmeler devam ediyor. Yılbaşından bu yana aday bankalarla devam eden görüşmelerde sona yaklaşıldığı de kulislerde dolaşan haberlerden birisi.

krediverGerek Societe Generale, gerekse görüşülen bankalar halka açık bankalar olmadıkları için bu konuyla ilgili KAP’a açıklama yapılmadı.

Satın almanın Krediver personelini kapsayıp kapsamadığışu aşamada net olmayan ve merak edilen konuların arasında yer alıyor. Benzer bir durum Citibank’ın bireysel bölümünde görev yapan personel için de yaşanmış ve süreç tamamlandıktan sonra netleşmişti.

Societe Generale son bir yıl içerisinde bireysel bankacılık alanında faaliyet gösterdiği 12 ülkeden de benzer şekilde çıkmıştı.