web statistics

BKM Express Mobil Uygulaması iPhone’da


Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından Esma Sultan yalısında bugün gerçekleştirilen lansman ile BKM Express mobil uygulaması basına tanıtıldı. Bir seneyi aşkın süredir online alışverişlerde kart bilgisi güvenliğine ekstra katman getiren BKM Express, bir sonraki adım olan mobil ödemeye cesur bir şekilde geçti.

BKM Express’i daha önce kullandıysanız iOS cihazlar için geliştirilen bu uygulamayı çok yadırgamazsınız. Web arayüzüne kıyasla uygulamadaki kullanıcı arayüzleri ve animasyonlar daha şık olmuş.

Uygulamaya e-mail adresiniz ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, anasayfada yer alan kayıtlı kartlarınızı ve son gerçekleştirdiğiniz iki işlemi gösteriyor. Arzu ederseniz son işlemler linkine tıklayıp tamamlanan veya tamamlanmayan tüm işlemlerini görebiliyorsunuz.

BKM Express mobil uygulamasında asıl dikkat çeken büyük özellik ise para gönderme özelliği. Bireylerin kendi aralarında bankadan bağımsız para göndermelerine imkan veren bu özellik oldukça fonksiyonel. Para göndermek istediğiniz kişinin cep telefonu veya kart bilgisini bilmeniz durumunda şimdilik herhangi bir maliyet olmadan para göndermeniz mümkün. Şu aşamada para gönderimi sadece BKM Ekspress’e kayıtlı banka kartları ile yapılabiliyor. Yani kredi kartından nakit avans çekip para gönderimi yapmak gibi bir seçenek yok.

bkm express para gonder
Resmi büyütmek için üzerine tıklayın

Cep telefonu ile para gönderme özelliği ilk olarak Garanti Bankası’nın çıkardığı CepBank uygulamasıyla karşımıza çıkmıştı. Bunun banka bağımsız olarak yapıldığını hayal ettiğinizde karşınıza BKM Express mobil uygulaması çıkıyor. Cep telefonunu manuel olarak girebilir veya uygulamanın adres defterine erişmesine izin verip adres defterinizden bir numarayı kullanabilirsiniz. Kart numarası ise biraz daha karmaşık, zira karşı tarafa ait 16 haneli kart numarasını almak her zaman pratik olmayabiliyor.

Bizim BKM Express mobil uygulamasını incelerken tespit ettiğimiz ilk izlenimler bunlar. Uygulamaya ait daha detaylı bilgiler (para transferi ile ilgili limitler ve kısıtlar gibi) çıktıkça sizlerle paylaşıyor olacağız. BKM Express mobil uygulamasına (iPone, iPod, iPad gibi iOS cihazlar için) buradan ulaşabilirsiniz.