web statistics

‘Herkesin değil, sizin bankanız’ diyen Odeabank 9 şubeye ulaştı


Geçtiğimiz günlerde Hülya Avşar’lı ulusal bir reklam kampanyası ile gündeme gelen Odeabank‘ın tüketicilerin merakını cezbettiğine hiç şüphe yok.

Bu merakı biraz tatmin etmek amacıyla, Odeabank hakkında biraz daha bilgi verelim istedik. 15 yıl aradan sonra sıfırdan bankacılık lisansı alan ilk banka olan, Türkiye’nin 49. bankası Lübnanlı Bank Audi Grubu’na ait Odeabank’ın şu anda Türkiye’de Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir illerinde genel müdürlük hariç 5’i kurumsal olmak üzere 9 şubesi bulunuyor.

Resmi açıklama olmamasına rağmen bankacılık kulislerinde yer alan söylentilere göre, Odeabank kendi markasını yaratmak yerine halihazırda devam eden kredi kartı programlarından birinden lisans alarak devam edecek. Bu program tercihinin Akbank’ın Axess programından yana kullanılması yüksek bir ihtimal gibi gözüküyor.

Odeabankİstanbul’un kupon konut projelerinden biri olan Vadi İstanbul‘da konut kredisi sunan bankalar arasında yer alan Odeabank’ın, kredi ürünlerinde açıkladığı faiz oranlarının rekabetçi olduğunu söylemek şu an için çok mümkün değil. Buna tek istisna olarak kredili mevduat hesabı oranlarını (%4,5) söyleyebiliriz.

Odeabank için kulislerde konuşulan bir konu da, Türkiye’de bireyselden çıkma kararı alan Citibank’ın kredi kartı portföyünü devralmasıyla ilgili. Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama bahsi geçen bankalar veya BDDK tarafından yapılmış değil.