web statistics

Turkcell Mobil Cüzdan’ın dünü, bugünü ve geleceği


 2. TV reklamlarına rastladığımız Turkcell Mobil Cüzdan’ın bir dijital cüzdan çözümü olarak yüzde kaçı tamamlanmış diyebilirsiniz?  Ürünün tamamlanmasıyla ilgili hedefleriniz nedir?

İlk günden beri Turkcell Cüzdan ile fiziki cüzdanlarımızla yapabildiklerimizin daha fazlasını, daha rahat ve kolay bir şekilde cep telefonlarından yapılabilmesini hedefliyoruz. Uzun vadede hedefimiz fiziki cüzdanları bıraktırmak. Şu an bulunduğumuz nokta itibariyle Turkcell Cüzdan’ın veya dünyadaki benzer diğer servislerin fiziki cüzdanlarımızın yerine geçmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var. Şu an banka müşterisi olsun olmasın herkesin Turkcell Cüzdan üzerinden para gönderme, hatta TL yükleme gibi basit finansal işlemlerini zaman ve yer kısıtı olmadan yapmalarını sağlayarak büyük bir ihtiyacı karşılıyoruz. Ulaşım ve alışveriş/mağaza kartı gibi bugün cüzdanlarımızda yer alan kartları daha akıllı bir kullanım olanağı sunarak cep telefonlarına taşıdığımızda, online alışveriş deneyimini mümkün olduğunca çok internet sitesinde kullanıma sunup benzer alışveriş deneyimini yine geniş bir ağ çerçevesinde fiziki dünyaya taşıdığımızda tam anlamıyla uçtan uca bir cüzdan deneyimi sunmuş olacağız. Bu hedefler doğrultusunda 2013 içerisinde birçok farklı çalışmayı hayata geçirmeyi planlıyoruz.

3. Turkcell Mobil Cüzdan işlemlerini gerçekleştirmek için mesajlaşma altyapısı mı, yoksa internet bağlantısı mı kullanılıyor?

Turkcell Cüzdan’ın dünyadaki benzerlerinden ayıran en önemli özelliği tüm cep telefonlarında çalışabilen bir servis olması. Turkcell’in gelişmiş SIM kart teknolojisi sayesinde Turkcell müşteri portföyünün çok büyük bir kısmının halihazırda zaten sahip olduğu SIMPlus 64 veya üzeri model SIM kart kullanan tüm müşterilerimiz Turkcell Cüzdan servisinden faydalanabiliyor. Servisin teknik mimarisi ağırlıklı olarak mesajlaşma yapısı üzerine kurulu. Buna ek olarak internet altyapısını kullanarak akıllı telefon daha zengin bir Turkcell Cüzdan deneyimi de sunabiliyoruz.

4. Turkcell mobil cüzdan sahipleri halihazırda devam etmekte olan Cep-T Paracard ve Cep-T Neo özelliklerine ek olarak internetten alışverişlerde dijital cüzdanlarını 2013 yılbaşı online alışverişlerinde kullanabiliyorlar mı?

Evet. Turkcell’liler Türkiye’de en çok tercih edilen yaklaşık 50 e-ticaret sitesinde Turkcell Cüzdan’larını kullanabiliyor. Üstelik alışveriş yaparken kredi kartı bilgisini vermeye gerek kalmadan sadece cep telefonu numarasını girerek hem kolay hem de güvenli alışveriş imkanına kavuşuyor. Turkcell Cüzdan ile alışveriş yapılabilen siteler şöyle:

1V1Y.com, Atlasjet, balerin.com, bavul.com, biletix, BirlikteAlalim.com, Bonvagon, Butigo, cityberry, genpa, hazinem.com, hızlıal.com, hipsin, Jolly Tours, Kahve Dünyası, Koçtaş, Lidyana, limango, markafoni, mackolik.com, mybilet, Pera Bulvarı, Pronto Tours,SunExpress, tatil.com, Teknosa, Turkcell Mağaza, unnado.com, vipdükkan, yakala,co. Çok yakında bu sitelere bonubon, gittigidiyor, kliksa.com, Pegasus, Sporcum, trendyol da eklenecek.

5. Turkcell Mobil Cüzdan’da bizim dikkatimizi çeken en önemli özelliklerden biri Mastercard veya Maestro logolu banka ve kredi kartları arası para transferi. Bu özelliği detaylandırmak mümkün mü ? Kişiler arası fon transferi büyük ödeme sistemlerinin üzerinde çalıştığı, önemli yatırımlar yaptığı  bir özellik. Şu an program ortağı iki banka var, Akbank ve Garanti, bu bankaların kartları arası para transferi mümkün mü?

» Devamı için tıklayın

« Önceki bölüm için tıklayın