web statistics

Turkcell Mobil Cüzdan’ın dünü, bugünü ve geleceği


Türkiye’nin e-ticaret potansiyelini burada tekrar dile getirmeye gerek yok, Avrupa’daki ülkelerle kıyaslandığında burada yaşanan büyüme muazzam. Hal böyleyken bu sektörün ödeme bacağıyla ilgili tüketicilere önemli kolaylıklar sağlamak için geliştirilen ürünler de karşımıza birer birer çıkmaya başladı.

Turkcell Mobil Cüzdan da BKM Express gibi dikkat çeken dijital cüzdan servislerinden birisi. Tüketicilerin hangi alternatifi seçecekleri konusunda yardımcı olmak amacıyla, Kasım ayında gerçekleştirilen Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde yapılan sunum ve oturumların ardından, kafamızda oluşan soruları ve son durum hakkında merak ettiklerimizi Turkcell yetkilileriyle paylaştık ve yanıtları Turkcell Yeni Teknoloji İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar‘dan aldık. Bunun sonucunda Turkcell Mobil Cüzdan hakkında daha önce yayınlanmamış, tanıtıcı olduğu kadar bilgilendirici bir makale ortaya çıktı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar’a yanıtları için teşekkür ediyor, sorularımızı ve kendisinin verdiği yanıtları aynen paylaşıyoruz:

1. Turkcell Teknoloji Zirvesi’ndeki ürün sunumunda bulunduğumuz için Turkcell  Cüzdan hakkında fikir sahibi olduk ama bizi takip edenlerin de, Turkcell Cüzdan’ın tam olarak ne olduğunu, tüketicilere ne sunduğunu birinci elden öğrenmesini isteriz. Bize Turkcell Cüzdan’ı anlatabilir misiniz?

Turkcell Cüzdan; kredi kartı numarası yerine cep telefonu numarası ile alışveriş, cepten temassız ödeme, cepten cebe para transferi, cepten fatura ödeme (çok yakında), paket satın alma kişiye özel alışveriş fırsatları gibi pek çok özelliği tek bir platformda toplayan bir Turkcell servisi. Dünyada, temaslı-temassız mobil ödeme, mobil bankacılık ve mobil sadakat programları alanında ihtiyaç duyulan tüm teknolojik altyapıyı tek bir serviste bir arada sunan başka bir çözüm yok. Üstelik Turkcell Cüzdan, kredi kartı numarası yerine sadece cep telefonu numarası girerek internette ya da mağazalarda alışveriş yapmaya olanak vermesiyle de dünyada bir ilke imza atıyor.

Tüm telefon modelleriyle uyumlu olan Turkcell Cüzdan, gerçek bir cüzdandan farksız. Turkcell Cüzdan’ı kullanarak cep telefonundan işlem yapabilmek için içine nakit para koyulabileceği gibi mevcut banka ve kredi kartlarını da eklemek mümkün. Banka müşterisi olmasalar bile Turkcell’lilerin Turkcell Cüzdan’a ücretsiz sahip olmaları için CUZDAN yazıp 7777’ye göndermeleri yeterli oluyor. Ardından kullanıcılar cüzdanlarını dilerlerse yükleyebilecekleri nakit parayla dilerlerse de cüzdanlarına ekleyebilecekleri kartlarla kullanmaya başlayabiliyorlar.

Turkcell Yeni Teknoloji İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar
Turkcell Yeni Teknoloji İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar

Turkcell Cüzdan ile neler yapılabiliyor?

Cepten Ödeme

İnternette ödeme: Anlaşmalı internet sitelerinde ödeme seçeneği olarak Turkcell Cüzdan seçilerek hiçbir kart bilgisi paylaşmadan sadece telefon numarası kullanılarak kolay ve güvenli alışveriş yapılabiliyor.

– Mağazalarda ödeme: Çok yakında anlaşmalı mağazalardaki POSlara sadece cep telefonu numarasını girerek Turkcell Cüzdan’a tanımlı kartlarla kolay ve güvenilir alışveriş yapılabilecek.

– Temassız İşlem: Telefonu NFC özelliğini destekleyenler temassız ödeme noktalarında cep telefonuyla hızlı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabiliyor.

Mobil Bankacılık

– Para Gönderme: Turkcell Cüzdan’la hesap numarasına gerek kalmadan istenilen kişinin cep telefonu numarasına 7/24 para göndermek mümkün

– TL Yükleme:  Oturduğunuz yerden; saniyeler içerisinde dilediğiniz Turkcell hattına TL yüklemek, Turkcell Cüzdan ile çok kolay.

– Paket Satın Alma: Turkcell’in farklı konuşma, SMS ve data paketleri artık cep telefonunuzdan kolaylıkla satın alınabilecek.

– Fatura Ödeme: Çok yakında Turkcell Cüzdan’ı kullanarak başta Turkcell faturası olmak üzere birçok anlaşmalı kurumun faturası da cepten ödenebilecek.

Mobil Sadakat Programı

– Fırsat ve Kuponlar: Turkcell Cüzdan ile  birçok özel alışveriş ve günlük fırsat sitesinin kişiye özel ve lokasyon bazlı teklifleri cepten takip edilip, anında satın alınabilecek.

» Devamı için tıklayın