web statistics

İnternetten vergi borcu ödeme yöntemleri


Bugünkü yazımızda başlıkta da belirtmiş olduğumuz gibi internetten vergi borcu ödemesinin nasıl yapılabileceğiyle ilgili olarak bilgi vermeye çalışacağız. Lafı fazla dolandırmadan yazının ana fikrini hemen verelim; İnternet Vergi Dairesi’nden sadece Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenebiliyor, diğer tüm vergiler  için ise şu an için en doğru adres bankaların internet şubeleri.

İnternet Vergi Dairesi

Artık internet çağındayız ve günümüzde pek çok kişi gelir vergisi, kurumlar vergisi, gelir geçici vergi, gerçek üsulde katma değer vergisi vb. vergi borçlarını ödemek için vergi dairesine gitmek istemiyor ve internetten bu vergi borçlarını ödemenin yolunu arıyor. Bunun için de birçok kişinin de aşina olduğu İnternet Vergi Dairesi en çok başvurulan adres oluyor. Ancak www.gib.gov.tr veya www.gelirler.gov.tr adreslerinden ulaşılabilen İnternet Vergi Dairesi şu an için sadece kredi kartıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezası ödemelerine izin veriyor.

İnternet Bankacılığı

internetten vergi borcu odemeMotorlu Taşıtlar Vergisi dışındaki diğer tüm vergileri internetten ödemek için bankanızın internet şubesini kullanabilirsiniz. Neredeyse tüm bankalar internet şubeleri üzerinden vadesiz hesabınızdaki paradan devlete her türlü vergiyi hızlı bir şekilde online olarak ödeme imkanı sunuyor. Güvenlik adımlarını geçerek bankanızın internet şubesine giriş yaptıktan sonra vergi ödemeleri kısmından vergi türü, vergi dönemi ve ödemek istediğiniz tutar bilgilerini doldurarak kolayca vergi borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Bankanızın internet şubesini kullanabilmek için öncelikle müşteri numarası, kullanıcı kodu, şifre ve parola gibi bilgileri bankanızdan talep etmeniz gerekiyor. Pek çok banka artık internet şubesi üzerindeki “Anında Şifre” adımından bu bilgileri oluşturma imkanı sağlıyor. Dolayısıyla internet şubesi kullanmak istiyorsanız, bankanızın internet sitesini ziyaret edip buradaki şifre oluşturma adımlarını takip etmeniz yeterli.

Finansbank Vergikolay

Finansbank geçtiğimiz günlerde Vergikolay.com isimli hizmetini duyurdu. Şu an için sadece MTV ödemesine izin verilen sitede, ileride diğer vergilerin de kredi kartı ile ödenebileceği belirtiliyor. Vergikolay.com’da şu anda vergi dönemi, plaka ve diğer kişisel bilgilerinizi girerek kredi kartınızla MTV taksidini ödeyebilirsiniz.