web statistics

2013 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifesi Belli Oldu


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

Her yılın Ocak ve Temmuz aylarına denk gelen Motorlu Taşıt Vergisi 1. ve 2. taksitleri ülkemizde e-ticaret cirosuna zirve yaptırır. Bunun en önemli sebebi, bankaların Türkiye’de 55 milyon kredi kartı sahibine, internet vergi dairesi www.gib.gov.tr üzerinden gerçekleştirdikleri MTV ödeme işlemlerine taksit imkanı sunmasıdır.

Görünüşe bakılırsa bu sene de vatandaşın kredi kartına taksitle Motorlu Taşıt Bergisi ödeme taleplerinde artış devam edecek, zira 2013 yılı için MTV zam oranları belli oldu. Buna göre, 2012 yılı için tespit edilen yeniden değerleme oranı %7,80 artırılmış oldu.

1 Ocak 2013 tarihinden itibaren, motorlu taşıtların vergilendirilmesine ilişkin, 197 sayılı Kanunun 5 ve 6’ncı maddelerinde belirtilen uçak ve helikopterler dışındaki diğer araçlar için geçerli tarifeler aşağıdaki gibi düzenlenmiş oldu:

2013 Motorlu Tasitlar Vergisi Tarifesi 1

2013 Motorlu Tasitlar Vergisi Tarifesi 2

Ufak bir hatırlatma; bankaların Motorlu Taşıt Vergisi için kredi kartına taksit imkanı sundukları kampanyaları açıklamaları için henüz erken. Dolayısıyla eğer MTV’yi kredi kartına taksitle ödemek sizin için bir gereklilikse, biraz daha beklemek avantajınıza olacaktır. Güncel kampanyalardan haberdar olmak için yazılarımızı takip etmeye devam edin.