web statistics

İnternetten güvenli alışveriş için TurkishBank Ön Ödemeli Kartları


[Bu yazı TurkishBank A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Elif Bilge tarafından Tuketicifinansman.net için yazılmıştır.]

KREDİ KARTININ ALTERNATİFİ ÖN ÖDEMELİ KART

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ‘nin son açıkladığı verilere göre ülkemizde toplam 54 Milyon kredi kartı var. Gene BKM tarafından çok yeni yayınlanan Kart Monitor istatistiklerine göre, vatandaşın cebinde ortalama 1.8  kredi kartı bulunuyor.

Ülkemizde 20 yaş üstü 49.5 milyon kişiden 19.5 Milyonu  kredi kartı kullanmıyor. Bu kişiler, ya kredi kartı kullanmak istemiyorlar ya da kredi kartı için gerekli şartları sağlayamıyorlar.

Bu kitleye TurkishBank olarak Ön Ödemeli Kartları öneriyoruz.  Ebeveynler de güvenli para taşıma aracı olarak bu kartı çocukları için alabilirler.

Ön Ödemeli Kartlar online alışveriş işlemlerini pratik ve güvenli bir şekilde yapmak isteyenler için de ideal bir ödeme aracı.

KARTLA ONLINE ALIŞVERİŞ ŞİMDİ ÇOK MODA

Ülkemizde en yeni alışveriş trendi internette boy gösteren fırsat ve indirim siteleri, bu sitelerin sunduğu fırsatlar ve indirimler her yaştan ve her kesiminden tüketiciyi cezbediyor. BKM’nin Kart Monitor araştırması da bunu destekler nitelikte ve Türkiye’deki İnternet Ödemelerinin ABD (%16) , İngiltere (%14) ve Almanya’yı (%13) geride bırakarak %50 büyüdüğünü gösteriyor.

Ülkemizde 36 Milyon internet kullanıcısı var, bunların sadece 9 Milyonu online alışveriş yapıyor.

Bu rakamlara bakarak ülkemizde önemli bir  E-Ticaret potansiyeli olduğunu söylemek mümkün.

1980-2000 yılları arasında doğan Y jenerasyonu internet kullanıcıları baz alınarak yapılan bir başka araştırmaya göre, bu yaş grubunun %90’ı internette alışveriş yapıyor. Bu oran Türkiye’de %97. Bu da önümüzdeki dönemde online alışverişin giderek daha da ağırlık kazanacağının önemli bir göstergesi.

TurkishBank olarak biz de e-ticarete inanıyoruz ve bu alanda özellikle Ön Ödemeli Kartlarımızla adımızdan söz ettirmek istiyoruz.  Bu  nedenle tüm kartlarımızı 3D Secure güvenli alışverişe uyumlu hale getirdik.

İnternette güvenli alışveriş yapmak isteyen ancak kredi kartı bulunmayan tüketicilere ve özellikle de çocukları internette oyun, müzik satın alan ebeveynlere EMV CHIP’li NAKİTO veya CARD EXTRA’yı öneriyoruz.

ANINDA AL, DOLDUR ve HARCA

NAKİTO ve CARD EXTRA, HESAP AÇMAYA GEREK OLMADAN Şubelerimizden kimlik ile anında alınabiliyor.

CardExtrachipŞubeye gelmeden kart almak isteyenler için de  Müşteri Destek Hattımızdan telefonda başvuru veya www.turkishcards.com internet sitemizden online başvuru imkanı sağlıyoruz. Bu durumda kart kurye ile müşteriye teslim ediliyor.

TurkishBank Ön Ödemeli Kartlarına, Şubelerimizden para yüklenebiliyor veya diğer bankalardaki hesaplardan EFT/ SWIFT ile kart numarasına para gönderilebiliyor.

Ön Ödemeli Kart harcamaları kart bakiyesini aşamıyor, çünkü kartın herhangi bir kredi limiti bulunmuyor. Böylece, kart hamilleri harcamalarını ve bütçelerini daha kolay kontrol edebiliyorlar.

ALIŞVERİŞ ve E-TİCARET İŞLEMLERİ EMV CHIP’Lİ ÖN ÖDEMELİ KART İLE DAHA GÜVENLİ

Ön Ödemeli Kartlarımıza Aralık 2012’de EMV CHIP özelliğini ekledik. Bu sayede, müşterilerimiz kartlarıyla güvenli bir şekilde işlem yapabiliyorlar ve yurt dışında da kartlarını daha yaygın olarak kullanabiliyorlar.

Ön Ödemeli Kartlarımız, 3D Secure özelliği ile güvenli alışveriş imkanı sunarken, bunun yanında 3D Secure desteği olmayan sitelerde de kart bilgilerinin doğrulanması yöntemiyle online alışveriş yapılabiliyor.

Ön Ödemeli Kart sahibi olmak isteyen 7’den 77’ye herkesi Şubelerimize bekliyoruz.

Telefonda Başvuru için : 212 – 373 73 73

Online Başvuru için : www.turkishcards.com