web statistics

TurkishBank’ın Yurt Dışı Havale ve Ödeme Çözümleri


Yurt dışında bir süre vakit geçirecek olanların, bu süre boyunca yapılacak harcamalarda ödemeleri nasıl yapacaklarını ve ek kaynaklara ihtiyaç duymaları durumunda yurt dışına para transfer edebilmek için ucuz ve hesaplı çözümleri bulmaları için biraz araştırmacı olmaları gerekiyor. Konuyla ilgili araştırma yaparken, TurkishBank tarafından gençler, yetişkinler ve ticari müşteriler için sunulan ön ödemeli kart çözümleri hakkında bilgi sahibi olduk.

TurkishBank 1982 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kökenli bir mevduat bankası. Türkiye’de 20 Şubesi ve 22 ATM’si bulunuyor.

TurkishBank’ın; Turkish Yatırım A.Ş., Turkish Finansal Kiralama A.Ş., Turkish Faktoring Hizmetleri A.Ş. olmak üzere Türkiye’de 3 iştiraki bulunuyor.

TurkishBank’ın Türkiye, KKTC ve İngiltere olmak üzere 3 ülkede toplam 47 Şubesi, var.

Elif Bilge
TurkishBank Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Elif Bilge

TurkishBank Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü sayın Elif Bilge’den, bankanın yurt dışına sık seyahat eden, oradayken hem harcamalarını gerçekleştirmek, hem de ihtiyaç durumunda hesaplı bir para transferi yapmak isteyen müşterilerine sunduğu ön ödemeli kart çözümleri hakkında bizi bilgilendirmesini rica ettik. Kendisine bizi kırmayıp paylaştığı makalesi için teşekkür ediyor ve makalesini aynen paylaşıyoruz:

Turkishbank’ın yurt dışı havale ve ön ödemeli kart çözümleri

Yurt dışına çıkarken pasaport, vize ve uçak biletinden sonraki önceliğimiz yanımızda yeterli paramızın olması ve paramızın güvenliğidir.

Özellikle kartlı sistemlerin gelişmiş olduğu ülkelere seyahat ederken, artık pek çoğumuz yanımıza nakit bile almıyoruz; bunun yerine kartlarımızla para çekmeyi, alışveriş yapmayı tercih ediyoruz.

Daha uzun kalmak üzere yurt dışına çıkanlar ise paraya düzenli olarak en ucuz, en hızlı ve en güvenli yollardan erişmeyi talep ediyorlar. Bu grup, özellikle eğitim almak üzere yurt dışına çıkan öğrenciler veya başka bir ülkeye geçici görevle giden kamu ve özel sektör çalışanlardan oluşuyor. Bu kişiler, genellikle yurt dışında Bankalarda hesap açmaya çok sıcak bakmıyorlar. Bu nedenle yurt dışında bulundukları süre boyunca ihtiyaçlarını Türkiye’den getirdikleri nakit, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart ile ya da banka/posta/ global havale şirketleri üzerinden gönderilen paralarla karşılıyorlar.

Bu bahsettiğim grup içinde bulunan öğrencileri ele alırsak, ebeveynleri genellikle belirli bir limit dahilinde olsa da çocuklarına kredi kartı vermek istemiyorlar. Zira, kredi kartı limitini istediğiniz anda istediğiniz şekilde düzenlemek çok mümkün olamıyor. Diğer yandan yıllık aidat, faiz, nakit avans komisyonları ve kur çevrimleri de göz önünde bulundurulduğunda bu ürünün maliyeti oldukça yüksek.

Kredi kartı yerine Banka Kartı tercih edildiğinde ise, bir Banka hesabı açma zorunluluğu karşınıza çıkıyor. Sözleşme, evrak ve formalitelerin yanında, 6 ayda bir ödeyeceğiniz hesap işletim ücreti ve kartınızı almak için bekleyeceğiniz süre de cabası.

Diyelim ki kredi kartı ve banka kartı seçeneklerini bir kenara bırakıp, yurt dışına nakit gönderim yapma yolunu seçtiniz. Bu defa havale ücretlerine takılıyorsunuz, çünkü maliyetler azımsanmayacak ölçüde. Ayrıca, ebeveynler çocuklarının gönderdikleri parayı nasıl alacaklarını, yabancı dildeki iletişimde bir sorun yaşayıp yaşamayacaklarını ve nakit taşıma riskini de gözönünde bulundurarak, bu yöntemi çok da tercih etmek istemiyorlar.

YURT DIŞI HAVALE ALANINDA UZMAN: TURKISHBANK

Biz TurkishBank olarak, Türkiye, İngiltere ve Kuzey Kıbrıs’da faaliyet gösteren finansal grubuz. Bankalarımız, bu saydığım 3 ülke arasında giden/ gelen havalelerde önemli pay sahibi.

Dolayısıyla yurt dışı havalelerin, uzmanlık alanımız olduğunu söyleyebilirim.

YURT DIŞINA UCUZ, HIZLI ve GÜVENİLİR HAVALE İMKANI

Yurt dışı havalelerin; ucuz, hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleşmesinin önemini iyi biliyoruz.

3 ülkede verdiğimiz havale hizmetinin kapsamını genişletebilmek ve diğer ülkelere de ucuz, hızlı ve güvenilir yollardan para gönderme imkanı sağlayabilmek için 2011 yılında MasterCard Maestro logosu ile Ön Ödemeli Kart ürünümüzü çıkarttık.

Ön Ödemeli Kartlarımız, İngiltere’de düzenlenen “Prepaid Awards Global 2012” yarışmasında “BEST GLOBAL PREPAID CONSUMER PROGRAMME – EN İYİ GLOBAL TÜKETİCİ PREPAID PROGRAMI” kategorisinde Ukash, Western Union ve O2 ile birlikte finalde yarıştı.

HER SEGMENTE FARKLI ÖN ÖDEMELİ KART – NAKİTO, CARD EXTRA, EXPRESS CARD

Genç segmente yönelik NAKİTO kartını lanse ettik. Ticari segmentte EXPRESS CARD, diğer yaş grupları için de CARD EXTRA ile pazardayız.

KARTLARDA 4 FARKLI PARA BİRİMİ DESTEĞİ

Kartlarımız TL, USD, EUR ve GBP para birimlerini desteklediğinden, örnek olarak EUR kartı alan kişi eğer EURO Bölgesine gidiyorsa herhangibir kur çevrimine tâbi olmadan işlemlerini gerçekleştirebilir.

BANKA HESABI OLMADAN, ANINDA KART

KARTI ALIRKEN BANKAMIZDA HESAP AÇILMASI GEREKMİYOR, DOLAYISIYLA PEK ÇOK FORMALİTE VE ÜCRETLER DE OTOMATİK OLARAK ORTADAN KALKIYOR.

MÜŞTERİ YILLIK KART AİDATI VEYA KART ÜCRETİ ÖDEMİYOR.

2 yıl geçerliliği olan Ön Ödemeli Kartlarımız, TurkishBank Şubeleri’nden 5 TL karşılığında anında alınabiliyor. Hiçbir formalite yok, sadece 1 sayfalık sözleşme imzalatıyoruz, bunun yanında kart hamilinden kimlik ve son 6 aya ait isme düzenlenmiş bir fatura örneği alıyoruz.

Şubelerimize uzak lokasyonlarda veya yurt dışında yaşayanlar için de online başvuru ve telefonda başvuru imkanı sağlıyoruz.

ÜCRET TARİFEMİZ UCUZ VE ŞEFFAF, SÜRPRİZE YER YOK.

Bu üründe en önemsediğimiz konu ücret politikamızın şeffaflığı ve sonrasında hiçbir sürprize yer olmaması.

Diyelim ki Ayşe Teyze’nin oğlu Ali üniversite öğrencisi ve ERASMUS ile yurt dışında okumaya gidiyor. Ali, Şubelerimizden birine gelip 10 dakika içinde EUR para birimli NAKİTO kartını cebine koyabilir ve yanında getirdiği parayı kartına hemen yükletebilir.

Ayşe Teyze eğer oğluna her ay 500 EURO bütçe ayırmışsa, bu parayı Ali’nin NAKİTO kartına %2 azami 5 TL olan ücret tarifemiz üzerinden yani sadece 5 TL’ye havale edebilir. Havale bedeli Ali’nin kartına hemen yatar ve işlem anında cep telefonuna SMS ile yükleme bilgisi gönderilir.

Ali, NAKİTO kartını alışverişlerde kullanabilir, internette e-ticaret sitelerinde işlem yapabilir. Ayrıca ATM’lerden 5 TL ücret ile 230 EUR’ya kadar para da çekebilir.

TÜRKİYE, KIBRIS VE LONDRA ŞUBELERİMİZDEN KARTA HAVALE İMKANI

Ön ödemeli kartlarımıza Türkiye, Kıbrıs ve Londra’daki Şubelerimizden kart numarasını belirtmek suretiyle para yatırılabiliyor.

extra

Yani Ayşe Teyzemizin Londra’da yaşayan kız kardeşi sadece 5 Pound ödeyerek Ayşe Teyze’nin CARD EXTRA’sına para gönderebiliyor. Ayşe Teyze’nin Konya’daki evinin kirası da CARD EXTRA’sına EFT ile geliyor.

Ayşe Teyzemiz, tüm ev alışverişini CARD EXTRA’sıyla yapıyor. Soğuk günlerde canı evden çıkmak istemediğinde market alışverişini gene CARD EXTRA’sı ile internet üzerinden hallediyor.

BÖYLECE BANKAYA GİTMESİNE GEREK BİLE KALMIYOR.

Ayşe Teyze de oğlu Ali de CARD EXTRA ve NAKİTO bakiye ve işlemlerini www.turkishcards.com üzerinden erişilen web şubesinden izleyebiliyorlar.

ŞİRKETLERİMİZ UCUZ YURT DIŞI HAVALEDEN NASIL FAYDALANABİLİR?

Yurt dışında veya Türkiye’nin diğer şehirlerinde personeli olan ve bu çalışanlarına harcırah/ maaş/ yevmiye gibi ödemeler yapan Şirketlerimize de EXPRESS CARD’ı öneriyoruz.

EXPRESS CARD ile Şirketler 5 TL ücretle istedikleri sayıda şirket ek kartı çıkartabilirler. Burada da hesap açma zorunluluğu bulunmuyor. Fakat kendi takipleri açısından hesap açmalarını öneriyoruz.

Şirket kartlarına 2000 EURO’ya kadar tek seferde ATM’den para çekebilme ve yüksek limitlerde kartlara yükleme yapma imkanı sağlıyoruz. Ayrıca Şubelerimiz EXPRESS CARD kullanan şirketlere çok özel hizmet ve uygulamalar yapıyorlar.

Tüm bu hizmetleri verirken en temel görevimiz TurkishBank’a gelen tüm Müşterilerimizi memnun etmek ve yurt dışındaki hayatlarını kolaylaştırmak.

Ön Ödemeli Kart Hamillerimizin işlemlerini sorunsuz yapabilmeleri için Müşteri Destek Hattımız özellikle yurt dışındaki müşterilerimize en hızlı şekilde destek olmaya çalışıyor.

Bu anlamda müşterilerimizden gelen geri bildirimler de oldukça olumlu.

TurkishBank Müşteri Destek Hattı (212) 373 73 73 – [email protected]

“TurkishBank’ın Yurt Dışı Havale ve Ödeme Çözümleri” üzerine bir yorum

  1. Şu ana kadar bulduğum yurt dışı para transferi için en ucuz yöntem. Özellikle öğrenciler için ..

Yorumlar kapalı.