web statistics

Halkbank Paraf Card Başvurusu Yapmadan Önce…


Geride bıraktığımız haftalarda gerçekleşen lansman sonrasında Halkbank Paraf Card‘ın özellikleri de netleşmiş oldu. Paraf Card’ın Murat Boz’lu, Amerikan T-Mobile reklamlarından kuvvetle esinlenmiş reklamında altı çizilen ayrıcalıkları inceleyip sizlerle paylaşmak istedik.

Paraf Card’da kart ücreti yok

Paraf Card’ın en büyük özelliği kart ücretinin olmaması. Kredi kartlarıyla ilgili tüketici şikayetlerinin başında kart ücretleri geliyor, dolayısıyla kart ücreti konusunda hassas tüketicilere güzel bir motivasyon olarak dikkat çekiyor.

Taksit sunan üye markaların listesi yok ama…

Kredi kartı kullanımında en belirleyici sebebi taksit imkanı. Ancak Paraf Card sistemindeki taksit sağlayacak üye markalar hakkında bilgi sahibi olmamız mümkün olmadı. Üye işyeri bacağı zayıf olacak ki, sisteme üye markalar ile ilgili kampanya çıkacaklarına; Türkiye’deki tüm giyim, ayakkabı, aksesuar, kozmetik ve elektronik mağazalarında 100 TL ve üzeri harcamalarınıza 3 taksit imkanı sunmayı tercih etmişler.

Artan ParafPara

Kredi kartı kullanım tercihlerinde belirleyici bir başka özellik de puan kazanımı. Halkbank bunun için ParafPara’yı çıkarmış. Standart ParafPara puan kazanım oranı ise binde 1.5 civarlarında. Bu açıdan bakıldığında ortalamanın (binde2) altında bir puan kazanımı gibi görünüyor.

Artan ParaPara uygulaması, sahip olduğunuz kart tipine ve harcamanıza göre ekstra puan kazanımına imkân veriyor. Klasik Paraf Card sahipleri 800 TL’yi aşan harcamalarında ekstra %20, Paraf Gold sahipleri 1.500 TL’ye kadar olan harcamalarında ekstra %20, 1.500 TL’yi aşan harcamalarında ekstra %50, Paraf Platinum sahipleri 3.000 TL’ye kadar olan harcamalarında ekstra %50, 3.000 TL’yi aşan harcamalarında ekstra %100 ParafPara kazanabilecekler.

Buna ek olarak, Paraf Card Gold ve Platinum müşterilere Cumartesi günleri yaptıkları restoran harcamalarında sahip oldukları kart tiplerine göre %10 ila %25 arasında değişen, ancak günlük 25 TL’yi aşmayacak puan kazanım imkanı sunduğunun altını cizelim.

Erken Ödeme İndirimi

Kredi kartlarında erken ödeme indirimi, daha önce bizim karşılaşmadığımız bir uygulama olması nedeniyle dikkatimizi çekti. Ancak burada indirim oranlarını (hesap kesim tarihinden sonra yapılan gün sayısına göre değişiklik göstereceğinden olsa gerek) belirtmemişler. İndirim tutarı, toplam ekstre borcu üzerinden hesaplanıyor ve artı bakiyeler için indirim yapılmıyor.

Harcama Vaadi

halkbank paraf cardHarcama vaadi ilk lansman sonrası kart başvurusunda bulunan müşterinin aktivasyonunu sağlamak ve devam ettirmek için ideal bir kampanya. Orjinal mi? Hayır. Günümüzde hemen her banka dönem dönem benzer kampanyalar ile karşımıza çıkıyor.

Kampanya kurgusunda, aylık verilen harcama taahhüdünün %10’u kadarı peşin olarak kartınıza yükleniyor. Alt sınır olan 300 TL için 30, üst sınır olan aylık 1500 TL ve üzeri harcamalar için 150 TL bir ParafPuan yükleniyor.

Harcama vaatlerinde oluşacak iptal ya da ihlal durumunda, verilen vaade göre belli bir iptal ücreti ve Harcama Vaadi kampanyasından kazanılan ParafPara, karta borç olarak yansıtılarak kampanya sona erdirililiyor. Kampanya şartlarının tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Paraflı Günüm’ün adı var, detayları kayıp

Paraf Card’ın web sitesinde bahsi geçen ama sayfada bulunan linklerden detaylarına ulaşmanın mümkün olmadığı Paraf Günüm kampanyası, teoride Paraf Card sahiplerine kendi kampanyalarını kendileri kurgulama fırsatı veriyor. Kart sahibi kampanyayı ve kampanyanın zamanını kendi belirliyor. Ayda bir defa, her ay geçerli olacak, kendi belirleyeceği bir günde, Paraf Card ile yapacakları harcamalarda %5 indirim, artı 4 taksit, 2 ay erteleme veya %50 daha değerli ParafPara kazanım tercihlerinden birini seçebilecekler. Bunun için bir kayıt SMS’i göndermek gerekiyor.

Paraflı Günüm sayfasını gizlemelerinden anladığımız kadarıyla, ya yeterince üye işyerleri olmadığından ya da böyle bir kurgunun altından kalkabilecek bir kampanya yapısına sahip olmadıklarından dolayı olsa gerek, şu an için katılım mümkün değil.

Diğer özellikler

Havaalanı lounge kullanımı, alışveriş sigortası, shuttle servisleri zaten bu işte rekabet edeceğim diyorsanız olmazsa olmazlar. Üstelik çok yatırım da gerekmiyor anahtar teslim hizmet veren firmalarla sözleşme yapıp geçiyorsunuz.

Halkbank Paraf Card almalı mıyım ?

Tüm bu özellikleri alt alta sıraladığımızda Paraf Card’ın bu ayrıcalıklarının bizi çok da etkilediğini söyleyemiyoruz. Bize göre lansmanı aceleye getirilmiş. Doğru taksit imkanı sunan üye markalar yok, sunulan kampanya ve avantajların çoğu başka markaların yıllar önce oturttukları kredi kartı hizmetlerinden devşirilmiş. Dolayısıyla bu açıdan baktığınızda, banka Paraf Card reklamlarında yaptığı gibi ürün kurgusunda da başka markalardan kuvvetle esinlenmiş. Halkbank kredi kartı pazarında rekabete aday olacaksa, bunun için çok kısa sürede daha iyi adımlar atması gerekecek. Sadece Murat Boz’la bu işin olmayacağını anlamaları lazım.