web statistics

Bireysel’i kapatan Citibank’ta toplu işten çıkarma olacak mı?


Türkiye’de bireysel bankacılık ve kredi kartlarının okulu kabul edilen Citibank’ın bireysel bankacılık faaliyetlerini çok önemli oranda azaltarak kurumsal ve ticari bankacılığa ağırlık vereceğine dair haber gündeme bomba gibi düştü. Tuketicifinansman.net olarak bu konuyla ilgili yapılacak resmi açıklamaları takip ederek sizlerle paylaşıyor olacağız. Ancak o zamana kadar, kulislerde dolaşan haberlerle yetinmek zorundayız ve söylentiye göre Citibank’ın bireysel bankacılık bacağı için toplu bir işsiz kalma durumu söz konusu olmayacak.

Durumlarımıza göre Citibank’ta bireysel bankacılığın bir başka bankaya satılması söz konusu. Bu da kredi kartı, ihtiyaç kredisi, mevduat ve müşteri portföylerinin, şubeler ve çalışanların önemli bir kısmının da bu satışla beraber devredilmesi anlamına geliyor. Kredi kartları açısından Citi, Citi Axess ve Citi Wings markaları altında yönetilen portföylerin devredilmesinin nasıl olacağına dair detaylar, bireysel bankacılığı devralacak bankanın kesinleşmesiyle belirlenecek. Kulislerde dolaşan söylentilere göre muhtemel adaylar arasında Citibank’ın stratejik ortaklığın olduğu Akbank ve geçtiğimiz aylarda faaliyetlerine başlayan Odeabank‘ın adları geçiyor.

Odeabank bankacılık sektöründe gerçekleştirdiği pahalı transferlerle gündeme oturmuştu. Bunu açıkça ifade edebiliyoruz, çünkü geçtiğimiz birkaç ay boyunca bankalardan web sitemize “Odea Bank İş Başvurusu” aramasıyla ziyaret eden kişi sayısı hiç de az değil. Bireyselde de iddialı olacağının altını çizen Odeabank yöneticileri için, böyle bir satın alma sonucunda deneyimli personeliyle anahtar teslim bir bireysel bankacılık sahibi olmak stratejik açıdan mantıklı geliyor.

citibankKulislerde adı geçen diğer aday Akbank, bireysel bankacılık açısından portföy olarak zaten çok üst sıralarda. Lokasyon açısından birçok Akbank şubesi, sınırlı bir bireysel şube sayısına sahip Citibank’ın mevcut şubeleriyle örtüşüyor. Kredi ve kredi kartı bacağında aynı işi yapan ekiplerin bulunması bu adayın riskleri olarak karşımıza çıkıyor. Hatırlayacaklar olacaktır, TEB ile Fortis birleştiğinde de birbirine çok benzer profilde birleşmesinde 1+1=2 etmemişti.

Dedik ya, yukarıda bahsettiğimiz konular resmi açıklama olmaktan uzak, kulislerde dolaşan söylentiler. Tamamen gerçek dışı bile olabilir. Bu söylentileri biz paylaşıyoruz, ancak itibar edip etmemek tamamen size kalmış. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Citibank müşterileri, kendilerini Odeabank Axess veya Akbank Axess kart müşterileri olarak bulurlar mı zaman gösterecek. Bu söylentiler hakkında görüşlerinizi de yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz.

“Bireysel’i kapatan Citibank’ta toplu işten çıkarma olacak mı?” üzerine bir yorum

  1. bence herhangi vasat bir banka citibank bireyselin yerini tutmaz tercih edilmez mevcut bireyseller iptal ederler

Yorumlar kapalı.