web statistics

Akbank KKB Risk Raporu hizmetine başladı


Akbank, Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) vatandaşların kullanımına açtığı “Risk Raporu” hizmetini sunan ilk banka oldu. Akbank müşterisi olsun ya da olmasın herkes kendisine ait risk raporunu bir Akbank şubesine gelerek alabilecek.

Türkiye genelinde 25 milyon kişinin kredi siciline ilişkin verileri izleyen Kredi Kayıt Bürosu (KKB)’nun, Eylül ayından itibaren sunduğu Risk Raporu’na artık tüm Akbank şubelerinden ulaşılabiliyor.

Yasa gereği, risk raporu sadece kişilerin kendilerine verilebiliyor. Risk raporunda, bireysel nitelikli kredilere ait detaylar yer alıyor. Toplam mevcut kredi limit ve bakiye bilgilerinin yanısıra, varsa takibe alınmış kredi sayısı, takip bakiyesi ve takibe alınma tarihi bilgileri paylaşılıyor. Gecikmedeki kredi bilgilerinde, gecikme süresine ilişkin süre bilgisine de ulaşılabiliyor. Mevcut kredi limitleri için, kaç adet finans kuruluşundan, toplam kaç adet kredisi olduğu bilgisine de yer veriliyor. Kredi hesap detaylarında kredili mevduat hesabı, kredi kartı, tüketici kredilerine ait limit, bakiye bilgilerinin güncel durumuna yer veriliyor.

Galip Tözge
Galip Tözge
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, “Ekim ayı başında vatandaşların kullanımına sunduğumuz bu hizmet ile kimsenin unutulmuş borcu/gecikmesi olmamasını sağlamayı hedefledik.” dedi. Tözge açıklamasını “Bankamız müşterisi olsun olmasın dileyen herkes, gerçek kişi olarak bankalardan kullandığı kredi limitlerinin tamamını içeren risk raporunu (kredibilitesini, açık kredili limitlerini ve güncel borç bilgilerini) kimlik belgesiyle birlikte diledikleri bir Akbank şubesine gelerek kolayca alabilecek.” diye tamamladı.