web statistics

2012 Kurban Bayramı arife günü resmi tatil mi ?


Özellikle internet medyamız, daha çok okunmak ve rekabette öne geçmek için yanıltıcı başlık atmayı çok sever bir hale geldi. Birçok büyük gazetenin internet sitesi, bu seneki kurban bayramı tatilinin tüm haftayı kapsayacak şekilde uzatıldığına dair manşet attı. Oysa haberin içine girip okuyanlar, uzatılmış bayram tatilinin sadece kamu kuruluşlarında çalışanlar için olduğunu görüp hayal kırıklığına uğradılar.

Ancak bayram tatili günlerinde bir değişiklik olmadığı halde, hala arife gününün resmi tatil olup olmadığı konusunda kafasında soru işaretleri olanlar olduğunu gözlemliyoruz. Bu konuya da bir açıklık getirmek istedik.

Bazı reel sektör çalışanları için tatil olsa da, finans sektörü çalışanları ve bankacılar için maalesef resmi tatil değil, zira Merkez Bankası tatil günlerini bir sene öncesinden ilan ediyor ve bu günlerin dışında para piyasalarında hizmet vermekle yükümlü. Dolayısıyla bu bayramda olduğu gibi, kamu kuruluşları için tatil ilan edilen günlerde, Merkez Bankası belirlediği plan çerçevesinde hizmet vermek zorunda olduğu için bankalar ve aracı kurumlar gibi finans sektörü çalışanları uzatılmış bayram tatilinden faydalanamıyor. 24 Ekim 2012 arife gününde de kamu kurumları tüm gün tatilken, bu kuruluşlar yarım gün hizmet verecek.