web statistics

İlk şubesini ekimde açacak olan Odea Bank bireysel de iddialı


Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların en yeni üyesi Odea Bank, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) devam etmekte olan altyapıya ilişkin gerekli denetimlerini tamamlanmasının ardından, ilk şubesini Eylül veya ekim ayı içerisinde İstanbul’da açmayı hedefliyor.

Lübnan’ın en büyük ve Arap dünyasının 4’üncü büyük bankası Bank Audi, geçen yıl ekim ayında 300 milyon dolar sermaye ile Türkiye’de banka kurma lisansı almıştı. Türkiye’de Odea Bank adıyla operasyonlarını yürütecek olan banka uzun yıllardır Avrupa’da bankacılık faaliyetleri yürütüyor. Mısır, Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan gibi bankalarının olduğu ülkelerde, kendi alanında en büyükler arasına yer alıyor.

Odea Bank yetkilileri yaptıkları açıklamada; bu yıl sonuna kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’de 7-8 şube açmayı planladıklarını, daha sonra Bursa ve Gaziantep’te, İstanbul’da Maslak, Güneşli ve Kozyatağı’nda şube açmayı planladıklarının altını çizdiler.

Bank AudiBaşlangıçta kurumsal müşterilere odaklanacak olan Odea Bank, bireysel bankacılıkta da iddialı olmayı hedefliyor. Bu amaca yönelik olarak İstanbul’da 2-3 tane, kendi tabirleriyle “bayrak taşıyıcı” niteliğinde şubeler açacak. Odea Bank’ın hedefi 2013 sonuna kadar 28 şubeye ulaşmak. Şubeleşme stratejisi kapsamında ilk şubelerini satın almaya uygun, lokasyonunu beğendikleri mülkleri satın alarak gerçekleştiriyorlar.

Bankacılık kulislerinden Odea Bank’ın stratejilerinden ziyade, üst yönetimi için diğer bankalardan yönetici transfer etmesiyle ilgili yorumlar dolaşıyor. Banka, BDDK’nın denetimlerinin ardından onay sürecinin tamamlamasıyla birlikte faaliyete başlayacak.