web statistics

Standart Wings’e Atatürk Havalimanı Lounge hizmeti 25 TL


Uçuş mili ve uçak bileti kazandıran kredi kartlarında değerlendirirken dikkate alınan kriterlerden biri de havalimanlarında lounge kullanımıdır. Bankaların karlılık odaklı gerçekleştirdikleri uygulama değişiklikleri, özellikle bu tür kredi kartı programlarında sıkça karşımıza çıkmaya başladı. Son zamanlarda uyguladığı masraflar ile dikkatimizi çeken Akbank‘ın,  Nisan 2012’den itibaren Atatürk Havalimanı Wings Primeclass Lounge kullanımı için Wings klasik kredi kartı sahiplerinden 25 TL giriş ücreti almaya başladığını, bu haftasonu Atatürk Havalimanı iç hatlar uçuşumuzdan önce birinci elden yaşamış olduk. Sabiha Gökçen Wings Primeclass Lounge kullanımı ise hala ücretsiz, ancak sıranın ona da geleceğini düşünüyoruz. (Tahminimiz tuttu ve 5 Eylül itibariyle Sabiha Gökçen Havalimanı İç ve Dış Hatlar’da bulunan Wings Lounge giriş ücreti de 25TL oldu)

Yapılan harcamalarla uçuş mili veya uçak bileti kazandıran kredi kartı programları arasında Wings’in rekabete yeni bir soluk getirmiş olduğunu kabul etmek lazım. Wings’in çıkış sırasında sunmuş olduğu bazı uygulamalar Shop & Miles programının karşı önlemler almasına sebep olmuştu.

wings-loungeAncak Wings programının hayata geçmesinden neredeyse 5 sene sonra görüyoruz ki, bu programın getirdiği soluk sürdürülebilir değilmiş. Black ile Standart Wings kullanıcıları arasında Atatürk Havalimanı için farklı uygulamalar yapılması kartların tabiatından kaynaklanır ve doğaldır, ancak lounge kullanımının ücretli yapılması bize garip geldi doğrusu.

Öte yandan şeytanın avukatlığını da yapmak gerekebilir. Atatürk Havalimanı sadece Türkiye’nin değil, bulunduğumuz coğrafyanın da en yoğun havalimanlarından birisi. Burada lounge hizmetini sürdürmenin oldukça yüksek bir maliyeti var. Bu maliyeti karşılamaktan ziyade, burada lounge kullanımına yönelik talebi biraz olsun filtrelemek gibi bir motivasyon olabilir. Bu kadar yoğun bir terminaldeki talebi filtreleyemezseniz, gerek lounge gerekse oradaki ortamda gözle görülür bozulmalar yaşanıyor ve bu da marka imajında kayba sebep olabiliyor.

Ancak sebep bu olsa da, kartını sık kullanan ve sık seyahat eden kişilerin de kendilerini ayrıcalıkli hissederek bu keyfi sürmeye devam etmeleri için senelik, makul bir ücret alma çözümüne gidilebilirdi.