web statistics

Akbank masraf ve ücretlerde liderliği kimseye kaptırmamaya kararlı


Geçtiğimiz ay hesap işletim ücretleriyle ilgili yayınladığımız yazımızda, en yüksek hesap işletim ücreti alan bankanın Akbank olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Yazımız sosyal medyada da sıkça paylaşıladursun, Akbank şimdide de Axess kredi kartının yıllık üyelik ücretini artırmaya hazırlanıyor.

Bizi takip eden bir okurumuz ve yakın bir dostumuzun uyarısı üzerine, Akbank’ın Axess Klasik Kart ücretini 55 TL’den 65 TL‘ye yükselteceğini öğrendik. Yapılacak bu değişiklik Axess sahiplerine bu ay gönderilen kredi kartı hesap özetinde yazılı olarak bildirilmiş. Düşülen notta 65 TL’lik yeni yıllık aidatın 22 Ağustos 2012 tarihinden itibaren geçerli olacağı ve bunun mevzuat çerçevesinde sözleşme değişikliği niteliğinde olduğu belirtilmiş.axess klasik

Biz Akbank’ın sadece Wings kartını kullanıyoruz. Bize gönderilen ekstrede Wings’in 75 TL’lik yıllık aidatına zam yapılacağına dair bir ibare bulunmuyor. Ancak Akbank’ın diğer kartlarında durum nedir bilemiyoruz. Klasik karta yüzde 20’ye yakın bir zam geldiğini göre, Gold ve Platinum kart sahiplerinin de aynı tarihten itibaren zamlı tarifeye geçmesi gayet olası. Eğer Akbank’ın diğer kartlarından birini kullanıyorsanız ve zam haberi aldıysanız lütfen bizi bilgilendirin. (Bu yazımızın yayınlanmasının ardından bizi hemen uyaran bir okurumuz, şu anda 75 TL olan Axess Platinium kart ücretinin aynı tarihten itibaren 85 TL olacağını gelen ekstreden öğrendiğini belirtti.)

Bankaların yıllık kart ücreti alması konusundaki görüşümüzü birçok kez dile getirmiştik. Eğer bu uygulamanın haksız olduğunu düşünüyorsanız, yapacağınız en kolay şey alışkanlıklarınızdan vazgeçmek ve daha düşük ücret politası güden başka bir bankanın kredi kartını tercih etmek olacaktır.