web statistics

Vakıfbank’tan Görme Engelliler İçin ATM Hizmeti


VakıfBank, hizmete sunduğu “Engelsiz Yaşam ATM’leri” ile tüm görme engelli ve görme güçlüğü çeken müşterilerini yalnız bırakmıyor. İlk etapta 60 farklı şehirde kurulacak olan “Engelsiz Yaşam ATM’leri”, sesli işlem yapma özelliği ile engelli vatandaşlarımıza, yapacakları bankacılık işlemlerinde büyük kolaylık sağlıyor.

Bankomat 7/24 kartı olan görme engelli VakıfBank müşterileri, sesli işlem yapma özelliği olan Engelsiz Yaşam ATM’leri sayesinde işlemlerini tek başlarına yapabiliyor, kulaklıklar aracılığıyla bu ATM’lerden “Para Çekme” ve “Bakiye-Ekstre Sorma” işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Engelsiz Yaşam ATM’leri üzerinde Braille alfabesi ile yazılmış kabartmalar kullanılarak görme güçlüğü çeken VakıfBank müşterilerinin sorunsuz ve yardım almadan işlemlerini yapabilmesi sağlanıyor.

Ayrıca, istenildiği takdirde, işlem sırasında ATM ekranı müşterinin güvenliği için karartılıyor, tüm yönlendirmeler ve işlemler sesli olarak müşteriye kulaklık üzerinden bildiriliyor. Engelsiz Yaşam ATM’leri için www.vakifbank.com.tr adresinden veya 444 0 724’ten bilgi alınabilir.

Sesli işlem yapılabilen Engelsiz Yaşam ATM’leri hakkında bilinmesi gerekenler:

gorme engelliler icin atm# Görme engeli olan, görmekte güçlük çeken veya işlemlerini sesli olarak yapmayı tercih eden tüm VakıfBank müşterileri Engelsiz Yaşam ATM’lerinden yararlanabilir.

# Engelsiz Yaşam ATM’lerinden para çekme ve bakiye sorma işlemi yapılabilmektedir.

#Engelsiz Yaşam ATM’sinde işlem yapabilmek için kulaklık kullanılması gerekmektedir. Aksi halde sesli işlem yapılamaz.

# Engelsiz ATM’de standart kulaklıklar ile işlem yapılır.

# ATM ekranının sol altında yer alan “KULAKLIK GİRİŞİ” etiketinin üstündeki girişe kulaklık takılarak sesli işleme başlanır.

# Sesli işlem menüsüne ulaşmak için öncelikle kulaklığın, ardından kartın ATM’ye takılması gerekmektedir.
İşlem sırasında kullanılması gereken ATM bölmeleri Braille alfabesi ile yazılmış kabartma etiketler ile belirtilmiştir.

# İşlem başında hesap bilgilerinin ekranda görüntülenip görüntülenmemesi ile ilgili olarak seçenek sunulmaktadır. Müşteri tercihine göre hesap bilgileri işlem boyunca ekranda görüntülenmeyebilir.

# İşlem sırasında, işlemin sonlandırılıp kartın alınması için klavyenin sol üst köşesinde bulunan İPTAL tuşuna basılması yeterlidir. İPTAL tuşuna basıldığında işlem kesilir ve kart iade edilir

# Dilenirse işlem sonunda makbuz alınabilir. Makbuz braille alfabesi ile basılmamaktadır.