web statistics

Yapı Kredi Valet Parking Hizmeti Sabiha Gökçen’de Sona Eriyor


Yazılarımızı takip edenler bilirler, kredi kartı hesap özetlerine göz atmanın ne kadar önemli olduğunun her fırsatta altını çizeriz. Bu ay gönderilen Yapı Kredi kredi kartı hesap özetlerinde yapılan bir bilgilendirme de bir kere daha ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkardı.

Yapı Kredi çok uzun süreden beri kredi kartı sahiplerine Sabiha Gökçen Havalimanı‘nda “Valet Parking” hizmeti veriyor ve standart park ücretlerine %50 indirim uygulanıyordu. Bu ay gönderilen hesap özetlerinde yer alan bilgilendirmeye göre, 31 Mayıs 2012 tarihi itibariyle Yapı Kredi kredi kartı sahipleri için Sabiha Gökçen Havalimanı’nda “Valet Parking” hizmetine son verilecek.

Sonlandırılan her hizmette olduğu gibi, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Yapı Kredi kredi kartı sahiplerine verilen “Valet Parking” hizmetinin neden sonlandırıldığına dair bir detay maalesef yok. Havalimanlarında bu hizmetler genelde belli dönemler için yapılıyor ve Yapı Kredi bu hizmeti devam ettirebilmesi için kendisinden istenen bedeli makul bulmamış, bunun neticesinde de sonlandırmaya karar vermiş olabilir. Konuyla ilgili Yapı Kredi’den bir açıklama gelirse burada yayınlıyor olacağız.

yapi kredi valet parkingAnadolu yakasında bile otursanız, Sabiha Gökçen Havalimanı’na taksiyle ulaşmaya çalıştığınızda maliyetler yüksek tutarlara ulaşabiliyor. Özellikle yaz döneminde tatil yörelerine hafta sonunda uçakla kaçamak yapmayı tercih eden kredi kartı sahiplerine indirimli vale park imkanı bu açıdan önemli bir alternatif ve avantaj sunuyordu. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hizmet veren havayolu firmalarının sundukları indirimli bilet fiyatlarıyla birleştirilince oldukça güzel bir paket olarak karşımıza çıkıyordu. %50 indirim oranıyla senede iki kere uçakla haftasonu kaçamağı yaparken vale park hizmetinden yaptığınız tasarrufla, kredi kartı aidatına ödediğiniz parayı çıkarmak mümkün oluyordu.

Bu gelişme ayrıca Yapı Kredi’nin uçuş mili ve uçak bileti kazandıran kredi kartı programı Adios‘u da direk olarak etkileyecektir. Uçuşlarda ağırlıklı olarak Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanan kart sahiplerinin kredi kartı tercihlerini bu gelişmeden sonra gözden geçirmeleri pek olası.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda halen Wings, Wings Blach, Wings Business, Axess Platinum, Fish Black, Citi Wings, Citi Wings Black kredi kartlarıyla vale park hizmetini %55 indirimle kullanmak mümkün.