web statistics

Araç Muayene Ücreti Kredi Kartıyla Ödenebilecek


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Mevcut uygulamada otobüs ve kamyonlar için 199.42 TL, otomobiller için 148.68 TL olan araç muayene ücretleri sadece peşin olarak ödenebiliyor.

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun araç muayene istasyonlarındaki yoğunluğun nedenlerine ilişkin yazılı soru önergesini yanıtlayan Binalı Yıldırım araç muayene istasyonlarıyla ilgili bilgi verdi. Yıldırım 193’ü sabit, 73’ü seyyar olmak üzere Türkiye’de toplam 266 araç muayene istasyonunun hizmet verdiğini belirtti.

arac muayene kredi kartiYıldırım yoğunlukla ilgili olarak “Sabit istasyon bulunmayan yerlerde seyyar araç istasyonları ile hizmet verilmekte ve bu istasyonlarda 1940 teknik personel görev yapmakta olup, gerekli görülen istasyonlara personel takviyesi yapılmaktadır” dedi.

Şu anki uygulamada araç muayene istasyonlarında nakit ödemeyle işlem yapıldığını söyleyen Yıldırım, araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenebilmesi için hazırlık içerisinde olduklarını açıkladı.

TÜVTURK 2012 Yılı Araç Muayene Fiyat Listesi

Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker > 199,42 TL
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork > 148,68 TL
Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet > 76,70 TL

Muayene raporu sonucuna göre “Ağır Kusurlu” veya “Emniyetsiz” olduğu belirlenen araçların muayeneleri onaylanmıyor. Bu araçlar muayene tekrarını, bir ay içinde aynı muayene istasyonunda ücretsiz yaptırabiliyorlar. Muayene tekrarı yapılmış olan veya bir aylık süre içinde muayene tekrarına gelmeyen araçlardan muayene ücreti tam olarak alınıyor. Muayene süresi geçirilen her araçtan, gecikilen beher ay için muayene ücreti %5 oranında fazla bedel ile tahsil ediliyor.