web statistics

Kart borcumu yapılandırdım, tekrar kredi kartı alabilir miyim?


Kredi kartı borcu yapılandırması, günümüzde tüketicilerin oldukça başvurduğu bir finansman uygulaması haline geldi. İlk olarak 2001 krizinin ardından karşımıza çıkan bu yöntem, aslında kredi kartı dönem borcunda belirtilen asgari tutarı bile ödeyemeyecek duruma gelen kart sahipleri için bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Kredi kartı borcu nasıl taksitlendirilir ?

Kredi kartı borcunu yapılandırmak için önce bankayla irtibata geçilmesi gerekir. Banka bu konuda size kendi belirlediği uygulamalar çerçevesinde yardımcı olacaktır. Birçok banka yapılandırma hizmetini genelde borcunun asgarisini ödemeyen müşterilere sunuyor. Yapılandırma kararı bankaya iletildikten sonra, kredi kartını veren bankanın yapılandırma prensipleri dahilinde eşit taksitlerde geri ödenmesi için banka ile borçlu arasında protokol yapılır. Kredi kartı kapatılır, borç bakiyesi sabitlenir. Karşılıklı protokol ile yapılandırılan borcun taksitlerinin ödenmemesi durumunda ise kanuni takip süreci hemen devreye girer, banka borcun tahsili için yasal sürece hemen başlar.

Kart borcumu yapılandırdım, şimdi ne olacak ?

Diyelim ki kredi kartı borcunuzu yapılandırdınız ve borcunuzu bankayla karşılıklı mutabakata vardığınız taksit adet ve tutarlarına göre geri ödediniz. Bu durumdaki birçok tüketici gibi siz de borçların geri ödemesi tamamlandıktan sonra bankalarla kredi ilişkisine eskiden olduğu gibi devam edilebileceğinizi düşünseniz de, gerçek hayatta durum maalesef böyle olmuyor. Kart borcunda yapılandırmaya giden tüketiciler için, KKB kayıtlarında (bkz. kara liste) hakkında takip başlatılmış gibi bir kayıt yaratılır. Bankalar açısından baktığınızda bu mantık kendi içinde tutarlıdır da, zira kredi kartı borç bakiyesini kredi kartı kuralları içerisinde taksitlendirip faiz maliyetine katlanarak kapatan tüketicilerle, borcu ek protokolle kapatabilenler arasında bir değerlendirme farkı bu şekilde yaratılır.

Tekrar kredi veya kredi kartı alabilir miyim ?

kredi karti alabilirmiyimHakkında takip başlatıldığına dair kayıt yaratılan tüketicilerin bankalarla tekrar kredi veya kredi kartı ilişkisi kurabilmesi için, bankanın kredi politikalarına ve kişinin banka ile ilişkilerine bağlı olarak belli bir süre geçmesi gerekiyor. Yani kredi kartı borcunuzu yapılandırdıysanız, borcunuz bittikten sonra hiç bir şey olmamış gibi bankalarla tekrar borç alacak ilişkisine girmeniz teoride mümkün olsa da, pratikte mümkün değil.

Borç yapılandırmasından kaçınmak için…

Amacınız, içinde bulunduğunuz finansal dar boğazdan bir an önce kurtulurken bir yandan da bankalar nezdinde kredi ilişkilerinizi devam ettirebilmek ise, öncelikli olarak mevcut borçlarınızın taksitlerini ve asgari ödeme tutarlarını aksatmadan ödemeniz gerekir. Asgari tutarı ödemeye devam ettiğiniz sürece borcunuz üzerine fahiş faiz binerek sürekli artacaktır. Asgari tutarı bile ödeyemecek duruma gelmemeniz için bir an önce kart kullanmayı bırakmanız ve kalan borcunuzu bir an önce kapatmanız gerekir. Bunu yapabilmek için kredi kartına göre çok daha uygun faiz oranına sahip bir ihtiyaç kredisi kullanabilir ve kart borçlarınızı bu kredi tutarıyla kapatabilirsiniz. Günümüzde ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmak için illa banka şubesine gitmek gerekmiyor. İnternet üzerinden, bazı bankaların ATM’lerinden ve cep telefonuyla SMS göndererek bile ön onaylı ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak mümkün.

Son olarak bir konuyu hatırlamakta fayda var; bu tür finansal dar boğazların çoğunun nedeni, kişilerin finansman araçlarını sürekli olarak yanlış kullanarak, bu yanlış kullanımı bir alışkanlık haline getirmeleridir. Yani yanlış alışkanlıklarınıza bu yapılandırma alternatifleriyle beraber devam etmekte ısrar ederseniz, çok yakın gelecekte daha karmaşık sorunlarla karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır.

“Kart borcumu yapılandırdım, tekrar kredi kartı alabilir miyim?” üzerine 3 yorum

  1. Matveeva Yuliya Nikolaevna

    I got your email received along with your identification, as your means of receiving the loan from us is accepted and documented, You are to meet these immediate conditions before your loan can be process for disbursement and transfer to you.

    CONDITION
    There are two option which you are required to choose from which is the collateral and non collateral loans

    1). Collateral Process: I usually require an equity based property as collateral for my loan acquisition. You need to send me a collateral for this loan so that i may have the trust that as soon as i give you this loan, you will pay back at the end of the terms given to you by me. I do not accept any other property type or kind due to the fact that some of our customers have missed used this opportunity.

    They some times claim to have properties and send us copies of ownership, and when they are not able to pay back the loan and i want to claim these properties i then find out that the properties belong to their family. The family will then say they did not attest to the transaction at first so please you have to make sure that the collateral you are dropping belongs to you and not your family.

    Personal property pledged as a guarantee that you will repay your loan. Property such as houses, cars, savings accounts, bonds, or certificates of deposit are commonly used as collateral.

    2). Non Collateral Process: This process requires deposit of payment. For the loan of 2,500,000 тенге you are entitled to make a down payment of 43,819.40 тенге that will yield equivalent of the loan amount within the 5 year stated loan duration, so that if you are unable to pay back the loan, your non collateral will be claim and you will be placed on the media house by the bank as most wanted person.

    This way, the bank is secured against the default risk of the borrower not being able to meet the interest payments. In case of default the bank can sell the house and get its money back. If you pay back the loan,your payment will be returned back to you. One thing about this alternative option is that it is a non collateral / security obtained from banks here which is popularly known as bank securities.

    When you obtain this non collateral / security, it actually yield value which will eventually be equivalent to the loan you are obtaining during the stipulated duration of the loan. When you are unable to pay back, the issuing bank take the non collateral which has yielded value as substitute for the loan.

    Note that as soon as we received you next anticipation email, as you personal information has already be forwarded to our company attorney Fred Thomas, he will immediately send to you the loan agreement contract which you are required to impend your signature. I do await your kind and urgent response in regards to this email. Do have a nice day.

    Please in the acknowledgement of this email, you have to state the mode at which you want us to get your loan transfer to you.

    As your satisfaction and financial success is our aim.

    Jane Damilek
    +233245353322

  2. Eğer bir kredi ihtiyacı var mı? bankada bir kredi size yalanladı, biz mali size yardımcı olmak için buradayız, artık yapmanız gereken tek şey herhangi bir hedefe herhangi bir miktarın anlık kredi almak için ([email protected]) aracılığıyla bize e-posta olduğunu. Sizin mutluluğunuz bizim önceliğimizdir.

    Adı: Christo Salam
    Firma adı: Christo Mali ev
    E-posta: [email protected]

    HIZLI KREDİ BUGÜN İÇİN GEÇERLİ

Yorumlar kapalı.