web statistics

Denizbank POS’larında American Express Geçecek


Denizbank, Garanti Bankası’yla yapmış olduğu anlaşmayla POS cihazlarında American Express (Amex) kartları kabul etmeye başladı. Garanti Bankası tarafından geçtiğimiz haftalarda çıkartılan Bonus American Express kredi kartının ardından, Garanti Bankası Bonus ağı içinde de American Express kullanımı mümkün olmuştu.

Bonus American Express kredi kartı, sahiplerine Bonus Program Ortakları’nda yapacakları tüm harcamalarda 2 kat bonus kazanma fırsatı veren (bir kartın ayda en fazla 50 TL kazanma sınırı var) ve yıllık ücreti 65 TL olan Garanti Bankası’nın en son kredi kartı. Mevcutta bir Bonus Card sahibiyseniz, Bonus American Express için 15 TL yıllık ücret ödüyorsunuz.

Bonus American ExpressDenizbank, Garanti Bankası ile devam etmekte olan lisans anlaşması kapsamında, kendi POS cihazlarında yaptığı uygulama güncellemesiyle American Express kartları kabul etmeye başlamış oldu. Bu yenilik, özellikle yaz döneminde tatil yörelerinde bulunan Denizbank Bonus POS’larına sahip üye işyerlerinde Amex kullanmak isteyecek yabancı turistleri kabul etmelerine imkan verecek. Amex kullanımının, Denizbank’a POS cirosunu ve bundan sağlanan komisyon gelirlerini artırma fırsatı vermesi açısından da önemi büyük, tabi diğer Bonus lisansı sahibi bankalar da bu güncelemeyi süratli bir şekilde kendi POS’larında yapmazlarsa.

Denizbank, Bonus lisansına sahip bankalar arasında (Garanti’yi saymazsak) pazarda 4 güçlü ödeme markasını (Visa, Mastercard, JCB, AMEX) bir arada kabul eden ilk banka oldu. Bonus lisans anlaşması bulunan diğer bankalar Türk Ekonomi Bankası (TEB) ,Şekerbank, ING Bank, Türkiye Finans Katılım Bankası (TFKB), Eurobank Tekfen ve Alternatif Bank olarak sıralanabilir.