web statistics

İnternetten 2012 MTV Ocak Taksidi Ödemesini Son Güne Bırakmayın


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

Araç sahiplerinin bu dönem en çok merak ettiği konuların başında hiç şüphesiz Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesine hangi banka kredi kartının kaç taksit yaptığı geliyor. Biz de bu doğrultuda bankaların 2012 MTV ilk taksit ödemesi için düzenledikleri kampanyaları ay başında sizlerle paylaştık. Ancak ayın son günlerine yaklaştığımız için, MTV taksidini internet vergi dairesi üzerinden kredi kartıyla ödemek isteyenleri, bunu son güne bırakmamaları konusunda uyarmak istedik.

Kredi kartına taksitli MTV ödemesi şu an için sadece İnternet Vergi Dairesi üzerinden mümkün. Ocak Ayı Motorlu Taşıtlar Vergisi ilk taksidi için son ödeme tarihi ise 31 Ocak 2012, yani önümüzdeki hafta salı günü. Bu tarihe kadar ödeme yapanlar herhangi bir faiz cezası ödemiyor. Bu da, son ödeme tarihinde internet vergi dairesine tüm Türkiye çapında büyük bir talep gelecek ve yoğunluk yaşanacak anlamına geliyor.

TÜİK rakamlarına göre Türkiye’de 16 milyona yakın kayıtlı motorlu taşıt bulunuyor. Ülkemizde bu işi son güne bırakacak kişi sayısı hiç de az olmayacağını tahmin ediyoruz. Üstelik geçen seneye göre %10 artış yapılan MTV vergisinde taksit imkanı geçen seneye göre daha da önem kazanmış durumda. Hal böyleyken oluşacak talep bırakın İnternet Vergi Dairesi’ni, en iyi internet şubesine sahip bankaları zorlayacaktır. Bu yüzden özellikle birden fazla araç sahibiyseniz ve internet üzerinden kredi kartına taksitle ödeme yapmak istiyorsanız, bu işi son güne bırakmayın. Geçtiğimiz senelerde talep yüzünden son ödeme tarihlerinde www.gib.gov.tr üzerindeki İnternet Vergi Dairesi çökmüştü ve vatandaşlar sonraki günler cezalı ödeme yapmak zorunda kalmıştı.

İnternet Vergi Dairesi‘nden yapılan ödemeler tek çekim gibi alınıyor ve taksit yapıldığına dair herhangi bir ibare yer almıyor. Ancak bankalar daha sonra bu tek çekimleri taksitlendirerek hesap özetine bu şekilde yansıtıyorlar.

www.gib.gov.tr adresinden ödeme yapmak için izlenilmesi gereken adımlar şöyle :

MTV internet odemesi1. www.gib.gov.tr sayfasındaki İnternet Vergi Dairesi ikonuna tıklayın.

2. Açılan sayfada orta kısımda yer alan İnternet Vergi Dairesi bağlantısına tıklayın.

3. Açılan sayfanın en altında yer alan Sık Kullanılanlar bölümü altındaki MTV Sorgulama ve Ödeme bağlantısına tıklayın.

4. Formda yer alan Plaka, T.C. Kimlik Numarası, Tescil Tarihi bilgilerini doldurarak Tamam‘a tıklayın.

5. Açılan sayfadaki menüden Motorlu Taşıtlar Vergisi adımına tıklayın ve kredi kartı bilgilerinizi girerek ödemenizi tamamlayın.

6. Ödemenizi yaptıktan sonra ödemenize ait dekont’u PDF olarak indirip saklamayı unutmayın.

Unutmayın, www.gib.gov.tr üzerinden kredi kartı ödeme işlemlerinde 3D Secure özelliği kullanılıyor. Bu da kullanacağınız kredi kartının 3D secure’u destekliyor olmasını gerektiriyor. Türkiye’de bankaların çoğunda, 3D Secure işlemi sırasında kullanılan kartın sahibinin kayıtlı cep telefonuna gönderilen SMS şifresinin girilmesi gerektiriyor. Bu da başkasının kredi kartıyla MTV ödemesi yapmak isteyen kişinin, kullanacağı kredi kartının sahibinin cep telefonununa ulaşması gerektiği anlamına geliyor.