web statistics

Opet Worldcard Başvurusu Yapmadan Önce…


Yapı Kredi, müşterine Opet’ten benzin alımlarında avantajlı Worldpuan kazandıran yeni kredi kartı Opet Worldcard isimli yeni bir ürün çıkardı. Opet Worldcard ile Opet’ten yapacağınız aylık 1.000 TL’ye kadar olan akaryakıt alımlarınızda %3, 1.000 TL’nin üzerindeki harcamalarınızda ise %5 puan kazanıyor, bu puanları Opet istasyonlarında yapacağınız akaryakıt veya otogaz harcamalarınızda kullanabiliyorsunuz.

Opet İstasyonlarında Puan Kazanımı ve Kullanımı

Anlaşmalı Opet istasyonlarından yapacağınız akaryakıt ve otogaz harcamalarınızdan, harcamanızın %0,25’i oranında Worldpuan ve %2,75’i oranında Opet’e özel ekstra puan kazanıyorsunuz. Kazanacağınız Worldpuan’ları tüm World Üye İşyerleri’nde kullanabilirken, Opet’e özel ekstra puanları ise yalnızca anlaşmalı OPET istasyonlarından yapacağınız akaryakıt ve otogaz alımlarında kullanabilirsiniz.

Kazanacağınız bu puanlara ek olarak; her ayın sonunda Opet istasyonlarından gerçekleştirdiğiniz akaryakıt ve otogaz harcamalarınız hesaplanıyor, bu harcamalarınızın aylık toplamının 1.000 TL ve üzerinde olması durumunda, Opet Worldcard’ınıza aylık harcama tutarınız üzerinden %2 oranında Opet’e özel ekstra puan, %2,75’e ilave olarak kartınıza yükleniyor.

Opet istasyonlarından gerçekleştirdiğiniz akaryakıt ve otogaz harcamalarınız sonucu kartınıza yüklenen Worldpuan’ları tüm World Üye İşyerleri’nde, Opet’e özel ekstra puanları ise yalnızca anlaşmalı Opet istasyonlarından gerçekleştireceğiniz akaryakıt ve otogaz alımlarında kullanabiliyosunuz.

Başvuru öncesinde dikkat edilmesi gerekenler

# Aylık harcama tutarlarınız kart bazında değerlendiriliyor, birden fazla Opet Worldcard’ınız olması durumunda aylık harcama tutarları her bir kartınız için ayrı olarak hesaplanıyor.

# Harcamalarınız bir takvim ayı üzerinden hesaplanıyor.

# Bir takvim ayında en fazla 15.000 TL’lik akaryakıt ve otogaz alışverişi karşılığında puan kazanabilirsiniz.

# Opet istasyonlarında pompa satış fiyatları üzerinden fiyat indirimi uygulandığı durumlarda ekstra puan kazanılamıyor. Opet istasyonlarında geçerli ekstra puan kazanımları, diğer kampanyalar ile birleştirilemiyor.

# Opet’ten yapılacak akaryakıt ve otogaz alımlarında Opet Worldcard’ın kullanılması durumunda, Opet kart veya diğer Parolu kartlara verilen Paropuan kazanılamıyor.

# Farklı bir Yapı Kredi kredi kartınızı Opet Worldcard’a çevirmeniz durumunda; eski kartınızdaki Worldpuan’lar Opet Worldcard’ınıza aktarılıyor. Yeni Opet Worldcard’ınıza aktarılan Worldpuan’lar tüm World Üye İşyerlerinde geçerli olmaya devam ediyor. Opet istasyonlarından gerçekleştirdiğiniz akaryakıt ve otogaz harcamalarınız aylık olarak hesaplanırken, yalnızca Opet Worldcard’ınız ile gerçekleştirmiş olduğunuz harcamalar dikkate alınıyor.

# Opet Worldcard’ınızı farklı bir Yapı Kredi kredi kartına çevirmeniz durumunda; eski kartınızdaki puanlar yeni kartınıza aktarılıyor. Yeni kartınıza aktarılan Worldpuan’lar tüm World Üye İşyerlerinde geçerli iken, Opet’e özel ekstra puanlar yalnızca anlaşmalı Opet istasyonlarından yapılacak akaryakıt ve otogaz alımlarında kullanılabiliyor. Opet’e özel ekstra puan kazanma özelliği yeni kartınıza taşınmıyor.

Opet Worldcard’ın maliyeti nedir ?

Diğer kredi kartlarında olduğu gibi Opet Worldcard’da da bankanın belirlemiş olduğu faiz oranları kullanılıyor. Bunun yanında elbette yıllık kart ücreti de mevcut. Kartın verildiği ilk yıl kart ücreti alınmazken, sonraki yıllar 55 TL’lik yıllık üyelik ücreti alınıyor. Ek kartın yıllık üyelik ücreti ise 20 TL.

Ayrıca Opet Worldcard için siz başvuru yapmışsanız, sadece bir kart alınan 5 TL’lik kart gönderim ücreti mevcut. Kartınıza temassız özelliği eklemek isterseniz 10 TL, cep telefonunuzda PayMobile-iCarte kullanmak için ise 79 TL’yi bir seferlik ödemek durumundasınız. Ayrıca kullanmak istemeniz halinde ulaşım programı için 5 TL, PayMobile–SIM Kart için 15 TL alınıyor.

Opet Worldcard benim için avantajlı bir kredi kartı mı ?

Eğer akaryakıt alışverişlerinizde Opet’i sıklıkla tercih ediyorsanız, bu sorunun cevabı basitçe “evet“. Yüzde 3 Worldpuan kazanımı oldukça iyi bir oran. Elbette bu puanın bunun yüzde 2.75’lik kısmını yine Opet’te kullanabiliyor olmanız da normal, zira bu aynı zamanda bir sadakat kartı. Akaryakıt sıklıkla kredi kartının kullanıldığı sektörlerden biri, cebinizdeki standart bir kredi kartı yerine akaryakıt alırken daha puan çok kazandıran bir kredi kartını kullanmaktan daha normal birşey olamaz, hele ki ülkemizde benzin fiyatları bu seviyelere gelmişken.

Eğer halihazırda bir Worldcard sahibiyseniz daha da avantajlısınız, zira Yapı Kredi şu aralar düzenlediği kampanya dahilinde Worldcard sahibi müşterilerini arayarak, bu müşterilerine mevcut Worldcard’larını iptal etmedikleri sürece Opet Worldcard’ı yıllık üyelik ücretinden ve kart gönderim ücretinden muaf olarak teklif ediyor. Yani kampanyaya katılmayı kabul ederseniz, mevcut Worldcard’ınızı kapatmadığınız sürece Opet Worldcard’ı yıllık ücret ödemeden kullanmaya devam edebilirsiniz.