web statistics

Aralık Sonu Hesap İşletim Ücretinden Kaçma Yöntemi


Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Bu demektir ki, Ocak ayının ilk haftası itibariyle bankalarda hesap işletim ücreti algoritmaları çalışmaya ve para bulduğu hesaplardan hesap işletim ücretlerini tahsil etmeye başlayacak. Eğer bir banka ile çalışıyorsanız ve bu kaçınmak isteyeceğiniz bir durumsa, bu yazımızın size yardımcı olacağına inanıyoruz.

Maalesef bankaların hesap işletim ücreti tahsilatlarının önüne geçecek fazla bir çözüm bulunmuyor. Bütün bankaların bu konuda sunduğu belki de tek çözüm, hesap işletim ücreti alınmasının istenmediği hesaplardan otomatik ödeme talimatı verilmesi. Tabi bazı bankalar bu şartı yerine getirseniz dahi bazı ek şartlar öne sürebiliyor. İlgili dönem için otomatik ödeme talimatı bulunan tesisat numarasına ait bir tek faturayı bile manuel ödemeniz durumunda, otomatik ödeme talimatı verip vermemiş olmanız dikkate alınmıyor ve hesap işletim ücreti hesapta para bulunması durumunda tahsil ediliyor. Yukarıda verdiğimiz bu örnek Türkiye’deki en büyük bankalardan birine ait ama söz konusu bankanın sektörde diğerleri tarafından takip ediliyor olması nedeniyle benzer istisna kurallarının uygulanacağına inanıyoruz.

Ama yine de akıllı bir tüketici olarak paralar hesaptan tahsil edildikten sonra itirazlarla uğraşmak yerine, zamanında yapılan küçük bir manevrayla bu sevimsiz durumdan kaçınabilirsiniz. Bankalar tarafından fahiş ve haksız olarak uygulandığına inandığımız hesap işletim ücretini ödemek istemiyorsanız, hesap işletim ücreti alınacak hesabınızından tüm paranızı çekin (otomatik ödeme talimatları tanımlı olmamasına dikkat edin) ve internet bankacılığı üzerinden girerek hesabınızı 30 Aralık 2011 mesai sonuna kadar kapatın. Ocak ayının ilk iş günü veya sonrasında yine internet üzerinden istediğiniz hesabı açabilirsiniz, bu şekilde en azından önünüzdeki ilk altı ay boyunca muhtemel bir hesap işletim ücretinden kurtulmuş olursunuz.

“Aralık Sonu Hesap İşletim Ücretinden Kaçma Yöntemi” üzerine 2 yorum

  1. Başlık çok komikmiş. Sabah sabah gülümsetti. 🙂

    Ne yazık ki bu durum hepsinde geçerli değil. Örneğin yonca bankası hesabıma işlem saatleri dışında havale geldiğinde düşmüyor. Fakat diğer bir örneğimiz yıldızlı bank’ta işler değişiyor. İşlem saatleri dışında yani gece 3’te bile havale gelse kapıyor. Böyle başka bi algoritma görmedim ben.

Yorumlar kapalı.