web statistics

2012 Yılbaşı Garanti Tam Destek Kredisi Kampanyası


Koskoca bir yılı daha geride bırakmak üzere olduğumuz şu günlerde finansman ihtiyacı olan tüketiciler yılbaşı kredisi kampanyalarını araştırmaya başladılar. Aralık ayı içinde bankalar tarafından açıklanan ihtiyaç kredisi kampanyalarının ilkinde, Garanti Tam Destek Yılbaşı Kredi paketinden bahsetmek istiyoruz.

Garantisiz Kimse Kalmasın Bizce” reklamında yer alan Garanti Mızıkacıları’ndan köpeğin yardımcı oyuncu olarak karşımıza çıktığı, ilk çıkan reklamın esprili yaklaşımından çok uzak ,“çok zorlama olmuş” izlenimi uyandıran bir reklamla tanıtılan bu kampanyada %0,38 faizle 5.000 TL’lik ya da 200 TL ile başlayan veya sonraki yıllar artan taksitlerle 10.000 TL’lik Yılbaşı Kredi Paketleri öne çıkartılıyor.

Garanti Tam Destek Yılbaşı Kredisi Kampanyası kapsamında ayrıca bordrolu çalışanlar için 37 ila 60 ay ay arası vade seçenekleri bulunuyor. Kredi tutarında üst limit ise bu kampanya için 50.000 TL.

İhtiyaç kredisi ürün gamında tüketiciler tarafından en çok tercih edilen miktar olan 5000 TL alternatifi için yıllık maliyet oranı % 22 iken kredi masrafı 350 TL. Sigorta ve Vergi Dahil Ücretler Toplamı ise 415 TL. Dosya masrafı olmasın diyorsanız bu kredi de sunulan faiz oranı artıyor ve bu da yıllık maliyet oranını yukarı sıçratıyor. Diğer alternatif kredi ve vade tutarlarına ait örnekler de aşağıdaki gibi:

Garanti Yilbasi Kredisi

Örnek krediler içinde yer alan 200 TL ile başlayan taksitli 10.000 TL kredi aslında artan taksitli bir ihtiyaç kredisi olup, taksit tutarı 13. taksitten itibaren her yıl %19 artıyor. Artan taksitli ihtiyaç kredilerini tercih ettiğinizde çok dikkatli olmak gerekir, zira takip eden senelerdeki kredi taksitlerinde kabul etmiş olacağınız %20’ye yakın artış miktarını maaş artışı olarak yakalamanız mümkün olmayacağından, harcamalarınızdan kısmanız gerekeceğinin daima bilincinde olmalısınız. Ayrıca daha önce de bahsettiğimiz gibi, eğer bir seneden uzun vadeli bir ihtiyaç kredisi peşindeyseniz, dosya masrafı ödemeseniz bile hayat sigortası masrafından kaçınmanız mümkün olmuyor.

Garanti bankası Tam Destek Yılbaşı Kredi Kampanyası’nın en hesaplı kredi kampanyası olduğunu söylememiz mümkün değil, ancak bankaların yılbaşı ihtiyaç kredisi kampanyaları arasında bizim ilk incelediğimiz bu oldu. Bu nedenle bundan sonra yapacağımız incelemelerde bir referans noktası olacak. Başvuru için geleneksel kanalların dışında alternatifler sunması, zaten Garanti tarafından sunulan finansman ürünlerinin en önemli karakteristiği.

Garanti Tam Destek Yılbaşı Kredisi Kampanyası’na buradan başvurabilirsiniz veya enuygun.com işbirliğimiz çerçevesinde sizler için sunduğumuz yılbaşı kredisi alternatiflerini buradan inceleyebilir ve başvuru yapabilirsiniz.