web statistics

TOBB ve İş Bankası’ndan Depremzedelere Faizsiz Kredi Desteği


KOSGEB’in kredi yardımının ardından ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de (TOBB) Van’daki depremde zarar görenlere kredi sağlamak için harekete geçti. TOBB faizsiz kredi desteğiyle acil ihtiyaçlara yönelik kapsamlı bir yardım kampanyası başlattı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu işletmeler için 25 milyon lira faizsiz kredi desteği vereceklerini açıkladı.

Türkiye İş Bankası aracılığı ile kullandırılacak kredilerin Van ve depremden zarar gören ilçelerdeki işletmeleri kapsadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, işletmelere dosya masrafı dahil hiçbir masrafın çıkarılmayacağını, firmaların bu kapsamda kullanacakları kredilerin faizleri ile diğer yükümlülüklerinin tamamını TOBB’un karşılayacağını bildirdi.

TOBB depremHisarcıklıoğlu, firmalar asgari 10 bin, azami 75 bin lira kredi kullanabileceğini kaydetti. Öncelikle bölgeden bildirilen acil ihtiyaçları karşıladıklarını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, 3 ay ödemesiz olarak kullandırılacak olan krediyi firmaların kendi tercihlerine göre 3 aylık ödemesiz dönemden sonra aylık 10 eşit taksitle ya da 3’er aylık 4 eşit taksitle ödeyebileceğini belirterek, işletmelerin bu krediye 30 Aralık 2011 Cuma günü mesai bitimine kadar başvurabileceği bilgisini verdi. Söz konusu kredilerden faydalanmak için bölgedeki Türkiye İş Bankası şubelerine başvurulacak.