web statistics

2011 Kurban Bayramı – Garanti Tam Destek Bayramlık Krediler Kampanyası


Kurban bayramına sayılı günün kaldığı şu günlerde son incelediğimiz son kampanya Garanti Tam Destek Bayramlık Krediler Kampanyası olacak. Garanti Bankası birçok mecrada yoğun bir şekilde yayınlanan ve oldukça ilgi çeken “Garantisiz Kimse Kalmasın Bizce” reklamlarında örneklenen parasal yönden sıkıntılarla özdeşleşmiş memur, ev hanımı, emekli ve esnaf gibi profillere hitap edecek düşük taksitli, her bütçeye uyacak cazip Bayramlık Kredi alternatiflerini sundukları konusunda iddialı. “Garanti Tam Destek Bayramlık Krediler” kampanyasında %0,59 faizle 5.000 TL ya da 200 TL ile başlayan ve sonraki yıllarda artan taksitlerle 10.000 TL kredi imkanı sunuluyor.

Ancak kampanya sayfasında yer alan örneklere ait yıllık maliyet oranlarını incelediğimizde, bizim daha önce inceleme fırsatı bulduğumuz ve sizinle paylaştığımız kurban bayramı kredi kampanyaları arasındaki en hesaplı kredi kampanyası olduğuna dair bir ipucuna rastlayamadık.

Reklama konu olan 10.000 TL’lik taksiti artan kredinin yıllık maliyet oranı %22.64’e denk geliyor. Bu nispeten yüksek yıllık maliyet oranının en büyük sebebi kredide alınan masraflar. Söz konusu örnek ürün için kredi masrafı 249 TL. Sigorta ve vergi dahil ücretler toplamı ise 346.25 TL. Sigorta ve vergi dahil ücretler toplamı kredi kullanımı sırasında alınacak masraflar ve standart hayat sigortası kesintilerinden oluşuyor. Hayat sigortası kesintisi yaşa ve teminata göre değişiklik gösterebiliyor. Aylık ve yıllık toplam maliyet oranı hesaplamalarına tüm vergi ve sigortaların dahil edildiğini bir kere daha belirtmekte fayda görüyoruz.

garanti bayramlik kredilerÖrnek kredide ürünün yapısı gereği taksit tutarı 13. taksitten itibaren her yıl %19 oranında artıyor. Söz konusu olan 60 ay, yani 5 senelik bir vade olduğunda hayat sigortası gibi bir maliyetin olması kaçınılmaz. Tabi yine bu vadede bir krediye başvurabilmek için aranan ön şart beyan edebilecek bir bordro sunabilmek olduğunu söylemeye bile gerek yok.

Şüphesiz Garanti Tam Destek Bayramlık Kredi Kampanyası’nın en hesaplı kredi alternatifini sunduğunu söylemek mümkün değil. Ancak bayrama ne kadar kısa bir süre kaldığını göz önünde bulundurduğunuzda, başvuru kolaylığı açısından kendisini öne çıkartan ihtiyaç kredisi kampanyaları arasında yer alıyor.

Garanti Tam Destek Bayramlık Krediler kampanyasına başvuruyu buradan yapabilir veya enuygun.com işbirliği ile sunduğumuz bayram kredisi alternatiflerini buradan inceleyip başvuruda bulunabilirsiniz.