web statistics

Van Depremzedelerinin Kredi Borçlarını Erteleyen Bankalar


Van’daki depremden etkilenen vatandaşların vergi borçlarının ertelendiğini ve ensafın KOSGEB’den kredi kullanabileceğinin haberini sizlerle paylaşmıştık. Bankalar da depremzelerin kredi ve kredi kartı borçlarını ertelediklerini duyurmaya başladılar. Tabi bunu bir basın bülteni aracığıyla yaparak yardımı reklam amaçlı olarak kullanmaktan çekinmediler. Tuketicifinansman.net olarak biz her zaman basın bültenlerine karşı mesafeli bir duruş sergiledik. Bugünkü yazımızda da bu bültenlere değil, borç ertelemesi yapan bankalara ve erteleme detaylarına topluca yer vereceğiz.

Finansbank, Van merkez şubesine bağlı veya adresi Van olan bireysel ve ticari müşterilerinin nakit kredi, tüketici kredisi, KMH ve kredi kartı borçlarını faizsiz 3 ay erteledi. Depremde zarar gören müşterilerin krediler ödeme planlarını değerlendirerek yeniden yapılandıracak olan Finansbank, Van şubesi müşterilerine gelen ve giden havalelerden ve yurtiçi/yurtdışı EFT’lerden de yılsonuna kadar ücret almayacak. Banka ayrıca başka ATM’lerden Finansbank banka kartıyla yapılan işlemlerden de ücret ve kredi kartı nakit çekim ücreti almayacak. Ayrıca, POS müşterilerinden 30 Kasım’a kadar bloke çözüm komisyonu ve 31 Aralık’a kadar ise üye işyeri hizmet bedeli almayacak. Finansbank bunlara ek olarak 444 0 900 numaralı müşteri hattına ek olarak özel bir hat (0 216 522 4878) da tesis etti ve Mobil şubesini de Van’a gönderdi.

DenizBank, bölgedeki kredi borçlarını faizsiz olarak 2012’ye erteledi. DenizBank Van Şubesi’nden mortgage, taşıt, ihtiyaç kredisi ve kredi kartı kullanan tüm bireysel müşterilerin; KOBİ kredisi ve İşletme Kart kullanan KOBİ müşterilerinin ve Tarım Kredisi kullanan çiftçilerin borçları faizsiz olarak 2012’ye ertelenecek. Banka ayrıca bölgede ihtiyacı olan vatandaşlara ve KOBİ’lere 3 ay ertelemeli olarak kredi verecek.

Akbank, Van’daki bireysel müşterilerinin talep etmeleri halinde, kullanmış oldukları krediler için mevcut faiz oranlarından 3 ay taksit ertelemesi yapacak. Akbank, ticari müşterilerinin de yine talep etmeleri durumunda, kredi geri ödemeleri ya da taksitlerini aynı şekilde 3 ay süreyle erteleyecek. Banka ayrıca Van’a gezici şubesini ulaştırdı.

Garanti Bankası, deprem bölgesine yapılacak havalelerden ücret almayacak ve depremzedelerin kredi kartı ve kredi borçlarını 3 ay erteleyecek. Deprem bölgesinde yer alan Van Merkez, Erciş, Kazım Karabekir ve Küçük Sanayi şubelerine, yurtdışından veya yurtiçinden yapılacak havalelerden, Ekim ayının sonuna kadar herhangi bir ücret ve komisyon alınmayak. Uygulamadan banka, internet, cep şubelerinin yanısıra, Paramatikler ve Garanti Çağrı Merkezi’nden yapılacak havaleleri de kapsayacak. Ayrıca Van Merkez, Erciş, Kazım Karabekir ve Küçük Sanayi şubelerine bağlı olan veya ekstre adresi Van olarak gözüken kredi kartlarının ekstreleri 3 dönem boyunca 3 ay ertelenecek. Deprem bölgesindeki Garanti POS’larına ise inaktiflik ücreti yansıtmayacak. Banka faizsiz olarak, bu şubelerdeki mevcut tüm kredi borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonlarını 3 ay erteleyecek. Deprem bölgesinde yer alan müşterilerin bireysel kredi talepleri ise masrafsız olarak karşılanacak.

Yapı Kredi bölgedeki müşterilerinin kredi taksitleri ve ödemelerini 3 ay boyunca erteliyor. Van ve Erciş şubelerindeki Yapı Kredi müşterilerinden de 2011 yıl sonu hesap işletim ücreti alınmayacak. Buna ek olarak, nakit krediler 3 ay ertelenecek. Nakde dönen ödeme garantilerine 3 ay boyunca faiz işletilmeyecek. Afetzede müşterilerin uzun süreli vade erteleme ihtiyacı durumunda değerlendirme sonucunda vade ertelemesi yapılabilecek. Kredi kartlarında ise 3 ay boyunca gelen ekstrelere faiz işlemeyecek. Ayrıca, Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik sigortalılarının hasarları en kısa sürede giderilecek. Banka bunlara ek olarak Van’da ve Erciş’te hizmet vermek üzere iki adet mobil şube gönderdi.

bankalarİş Bankası, Van ve ilçelerindeki şubelerinden kredi kullanan bireysel ve ticari müşterilerine kredi ödemelerinde 3 ay erteleme imkânı sunuyor. Van ve ilçelerindeki İş Bankası şubelerinde bulunan hesaplara yapılan havaleler ile Van’daki diğer bankalarda bulunan hesaplara yapılan EFT’lerden yılsonuna kadar ücret alınmayacak. Yine Van ve ilçelerindeki İş Bankası şubelerinde İş Bankası POS cihazı müşterilerinden yılsonuna kadar POS kullanım ve hizmet ücreti alınmayacak. Van ve ilçelerindeki İş Bankası şubelerinde hesabı olan müşterilerden bu yılsonunda hesap işletim ücreti alınmayacak.

Halkbank, bireysel müşterilerine taksitli kredilerde azami 6 aya kadar taksit öteleme, aynı zamanda kredi borçlarını 60 aya kadar vadelendirme imkanı tanıyacak. Kredi kartı borçları ise kart sahiplerinin talep etmesi halinde 3 ay ertelenebilecek, 3 aylık süre sonunda oluşan borç bakiyesi yine talep doğrultusunda 12 ay vadeyle taksitlendirilebilecek. Van’daki Halkbank üye işyerlerinden 3 ay süreyle POS cihazı aidatı talep edilmeyecek. Halkbank Van’da yaşayan müşterilerine sunduğu vadelendirme kolaylıklarından hiçbir komisyon almayacak. Halkbank’ın Van ve Erciş şubelerinden yapılacak havale ve EFT işlemleri yılsonuna kadar ücretsiz olacak. Halkbank’ın Türkiye genelindeki şubelerinden, Van ve Erciş şubelerindeki hesaplara yapılan havaleler ile diğer bankaların Van’da bulunan şubelerine gönderilen EFT’lerden de yılsonuna kadar ücret alınmayacak. Halkbank Van ve Erciş’teki şubelerinde bulunan hesaplardan yine yılsonuna kadar hesap işletim ücreti talep etmeyecek. Bu kapsamda Halkbank’tan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle veya doğrudan kredi kullanan esnaf ve sanatkârların borçları vadesinden itibaren bir yıl süreyle faizsiz ertelenecek. Bankanın ticari müşterilerinin mevcut kredi borcu geri ödemeleri ise azami 12 aya kadar ödemesiz dönemli, 48 aya kadar vadeli ve banka cari faizinin yıllık 3 puan altında faiz oranıyla yeniden vadelendirilebilecek.

Şekerbank, Van ve Erciş şubelerine bağlı tüm bireysel, esnaf ve tarım bankacılığı müşterilerinin yılbaşına kadar olan kredi taksitlerini ve kredi kartı ödemelerini faizsiz olarak 3 ay süreyle erteleyecek. Banka, ayrıca bölgedeki deprem felaketinden zarar gören tüm bireysel, esnaf ve tarım müşterilerinin yapacakları bankacılık işlemlerinden de yıl sonuna kadar herhangi bir ücret almayacak. Şekerbank, kredi ödemelerinin ertelenmesi sebebiyle doğacak faiz bedelini müşterilerine yansıtmayacak. Uygulama, Şekerbank’ın Van merkez ve Erciş ilçesi şubelerine bağlı deprem felaketinden zarar gören tüm bireysel, esnaf ve tarım müşterileri için talep gerekmeksizin otomatik olarak gerçekleştirilecek.

VakıfBank, depremden zarar gören tüm bireysel ve ticari müşterilerinin kredilerini ilave faiz almadan, 3 ay erteleme ve 60 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı sağlıyor.

HSBC, deprem mağduru müşterilerine destek olmak amacıyla kredi kartı ve kredi ödemelerini 3 ay erteleyecek.

TEB, afet bölgesinde vadesi gelen kredileri, müşterilerinden talep geldiği taktirde 6 ay erteleme yönünde karar aldı.

“Van Depremzedelerinin Kredi Borçlarını Erteleyen Bankalar” üzerine 8 yorum

  1. kredi kartı borçlarında bir erteleme olsaydı daha çok makbule geçerdi daha çok yardımcı olmuş olurlardı teşekürler

  2. yazıklar olsun ziraat bankasınıa hiç sesi çıkmıyor sözde bir devleti temsil ediyor yazıklar olsun bir daha kıredi alırsam ziraattan ne olayım eğer bu afette yanımızda olmazsa nezaman olur genel müdüre tebrikler gel şubelerini algit burdan….!

  3. vallha ziraatı bilmem ama işbankası yaptı yapacahını allah onlarda razı olsun kredi kart borçlarını erteliyor yaşasın işbank

  4. zıraat bankası esnafa zülüm ediyor yardım etmeyi bırakında ben ceklerimi hep ordan kullanırdım şimdi başka bankaya gectim..işin özeti kapıtalizimin öncü ezici kuvvetleri olmayan işimiz için para veriyorlar ondan sonra gel işin içinden cık .ha alma dersin ama koşullar oluşuyor sende bir yerinden bulaşıyorsun..bankamı allah kimseyi banka kapısına düşürmesin..kredi kullanmazdım teyyip efendiden önce şimdi kredi kullandım kredi kartı kullandım..ve mahvettiler sonumuz kötü vesesellam..

  5. halk bankasımı ALLAH bır daha düşürmesin o bankaya bırak kredı borclarını ertelemeyı derenden bu yana olan kredı borclarını bile faizle gerı aldı hepsi hikaye erdogan ve hukumetı sınıfta kaldı malesef

Yorumlar kapalı.