web statistics

2011 Ramazan Ayı Kredi Kartı Kampanyaları


On bir ayın sultanı Ramazan’a Pazartesi günü itibariyle girmiş bulunuyoruz. Bir Masterindex araştırmasına göre Ramazan ayında düşüş yaşanan sektörler sırasıyla beyaz eşya, elektronik eşya ve mobilya, sinema, konser ve eğlence, otel ve konaklama, kitap ve kırtasiye, yüzde 3 ile hastane ve sağlık harcamaları bulunuyor.

Hal böyleyken kredi kartı hizmeti veren bankalar bu sektörlerdeki kayıpları düşüş yaşamayan, aksine artış gösteren süpermarket ve market sektörüne kaydırmaya yönelik kampanyalarla tüketicilerin karşısına çıkıyor.  Geçen sene olduğu gibi bu senede kredi kartı Ramazan kampanyalarında katılım şartı aranıyor. İşte size bankalar ve 2011 Ramazan ayı için sundukları kredi kartı alışveriş kampanyaları:

Worldcard “Top patladı” Kampanyası

2011 Ramazan kampanyasında Worldcard sahipleri, gıda marketlerinden yapacağı 3 adet 75 TL’lik alışverişe 25 TL, 5 adet 75 TL’lik alışverişe 50 TL Worldpuan hediye kazanıyor.

Kampanya 30 Temmuz – 29 Ağustos 2011 tarihleri arasında Yapı Kredi World üye işyeri gıda marketleri alışverişlerinde geçerli. Yani büyük zincir marketlerden alışveriş yapıyorsanız sorun yok, ancak oturduğunuz çevrede yerel indirim marketlerden alışveriş yapıyorsanız,  o zaman kartınızın hangi banka pos’undan geçirildiğine dikkat etmeniz gerekecek.

Kampanya katılımı için bankaya kayıtlı cep telefonunuzdan RAMAZAN yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra kartınızın son 6 hanesinin 3160’a kısa mesaj olarak göndermeniz gerekiyor. Vakıfbank Worldcard sahiplerinin kısa mesajı 6635’e göndermesi gerekiyor.

Kampanyadan tüm Yapı Kredi kredi kartlarının yanısıra World ve Play banka kartları, Anadolubank, TEB ve Vakıbank Worldcardlar faydalanabiliyor.

Kampanya için mevcut istisnalar ise  ticari kartlar, taksitli işlemler ve internet üzerinden yapılan harcamaların yanı ıra puanlarla yapılan alışverişler. Kazanılan puanlar 9 Eylül 2011 tarihinde kartlara yüklenip 21 Eylül 2011 tarihine kadar kullanılabilecekler. Bu tarihten sonra puanları siliyorlar.

Yapı Kredi’nin Ramazan kampanyası hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Bonus Card Ramazan Kampanyası

bonus ramazan kampanyasi28 Temmuz – 31 Ağustos 2011 tarihleri arasında Bonus’a özel farklı günlerde ve tek seferde Migros, Tansaş, 5M, Macrocenter ve Sanal Market’te 4 adet 75 TL ve üzeri market alışverişine 75 TL Bonus kampanyası var. Yani Garanti Bankası’nın ortak markalı kredi kartı Money Card ile işbirliğinde olduğu süpermarketler zincirinden alışveriş yapanlara hitap eden bir kampanya bu. Tüketiciler için daha hesaplı alternatifler sunan diğer süpermarketler bu kampanya kapsamında değil maalesef.

Bu kampanyanın aynısından bir de Bonus üyesi marketlerden Özdilek için tasarlanmışı var.  Bu kampanyada ise 21 Temmuz – 14 Eylül 2011 tarihleri arasında Bonus ile Özdilek’te 4 adet 75 TL ve üzeri market harcamalarını 40 TL Bonus hediye ediliyor. Ayrıca Özdilek’te Bonus’a özel 100 TL ve üzeri harcamalara elektronikte 10 taksit, giyim harcamalarında ise 8 taksit fırsatı veriliyor.

Garani Bankası kredi kartları ramazan kampanyalarının detaylarına gelirsek, kampanya 28 Temmuz – 31 Ağustos 2011 tarihleri arasında farklı günlerde ve tek seferde yapılan 75 TL ve üzeri peşin gıda alışverişlerinde geçerli.

Kampanyaya dahil kredi kartları, Garanti Bonus, Deniz Bonus, Teb Bonus, Şeker Bonus, ING Bonus, Eurobank Tekfen Bonus, Türkiye Finans Happy Card ve Money Visa olarak gözüküyor.  İşlem türü olarak ise Yapı Kredi Worldcard kampanyasında olduğu gibi kampanyaya sadece tek ödemeli alışveriş işlemleri dahil.

Kampanya istisnalar ise kart olarak ticari kartlar, Shop&Miles, Amex, Altınbonus ve Paracard. İşlem cinsinden istisnalar ise taksitli işlemler, ekspres limit ve mail order işlemleri, ödül kullanımları, iade ve iptal işlemler kampanyaya dahil değil.

Her kart kampanyadan en fazla 1 kere yararlanabiliyor. Her kart kampanyadan en fazla 75 TL bonus kazanabiliyor.

Kampanyadan kazanılan bonuslar, 3 – 10 Eylül 2011 tarihleri arasında kullanılabiliyor. 10 Eylül sonrası bonusları geri alıyorlar. Bu kampanyada yüklenen puanları geri alma işini çıkaran ilk bankanın olan Garanti Bankası olduğunu düşünürseniz, bu kampanya şartı sürpriz olmuyor.

İş Bankası Maximum Kart Ramazan Kampanyası

Maximum Kart’la 29 Temmuz-29 Ağustos 2011 tarihleri arasında anlaşmalı marketlerden tek seferde ve farklı günlerde yapılacak 100 TL ve üzeri ikinci peşin market alışverişinizde 5 TL, üçüncü peşin alışverişinizde toplam 10 TL, dördüncü peşin alışverişinizde toplam 20 TL, beşinci peşin alışverişinizde toplam 50 TL MaxiPuan hediye ediliyor. Kampanyaya Ziraat Maximum Kartları da dahil.

Katılmak için RAMAZAN yazıp bir boşluk sonrası kartın son 6 hanesini 4402’ye göndermek gerekiyor. Ziraat Bankası müşterilerinin ise RAMAZAN yazıp boşluk bırakarak harcama yapılan/yapılacak kartın son 6 hanesi ile beraber 4747’ye SMS göndermesi gerekiyor.

Diğer kampanya şartları ise aşağıdaki gibi:

Kampanya Maximum özellikli POS cihazlarından gerçekleştirilen peşin işlemlerde geçerli. Kampanyaya katılım, gönderilen her katılım SMS için operatörlerin kendi tarifeleri üzerinden 1 kısa mesaj olarak ücretlendiriliyor.

MaxiPuan’lar başarılı kampanya katılımı sonrasında kampanya bitiminden itibaren 5 işgünü içerisinde kartlara yükleniyor ve son kullanma tarihi 15 Eylül 2011.

Kampanyaya elektronik, beyaz eşya, tekstil alışverişleri vb. dahil değil.  Aynı gün yapılacak harcamalardan sadece bir tanesi kampanyaya dahil ediliyor. Maximum Fırsat ile yapılan işlemler, taksitli işlemler, Şirket Kredi Kartı, Vadematik ve MaxiPuan kullanılarak yapılan alışverişler kampanya kapsamında değerlendirilmiyor.

Kampanya kredi kartı bazında değil, müşteri bazında. Bir müşteri kampanyadan en fazla 1 kere yararlanabilecek ve kampanya kapsamında en fazla 50 TL ilave MaxiPuan kazanabilecek.

Kampanyadan Maximiles ile de yararlanılabilmekle beraber, Maximiles ile kazanılan MaxiPuanlar MaxiMil’e dönüştürülemiyor ve (burası çok önemli) Avans MaxiMil kapatmakta kullanılamıyor. Anlaşılan İş Bankası Maximiles programında kar etme motivasyonunu daha fazla ikinci plana itmek istemiyor. Aslına bakarsanız bu durum kredi kartı harcamaları karşılığı mil kullanımına imkan veren bir çok kredi kartı programı için geçerli. Sanıyoruz artık bu konudaki güncel durum hakkında bir inceleme yaparak mil kazanım ve kullanımında son durumun resmini çizmenin zamanı geldi.

Maximum Kart ve Maximiles’ı bulunan müşterilerin kazandıkları ilave MaxiPuan tutarları kampanya kapsamında en son kullandıkları kartlarına yükleniyor. Bu da “Maximum Kart’a yüklenen MaxiPuanlar Maximum Kart ile, Maximiles’a yüklenen MaxiPuanlar Maximiles ile kullanılmalıdır” şeklinde bir durum oluşturuyor.

Bankamatik kartı ile yapılan alışverişler de kampanyaya dahil. Kampanyadan puan kazanılması için tüm alışverişlerin Bankamatik kartı ile veya kredi kartı ile yapılması gerekiyor.

Yapı Kredi World banka kartlarında olduğu gibi Bankamatik kartları ile yapılan alışverişlerde SMS ile katılım şartı aranmıyor. Bankamatik ile kazanılan ilave MaxiPuan’lar da geri alınıyor.

Akbank Kredi Kartları Ramazan Kampanyası

Axess Ramazan’da 750.000 TL chip-para dağıtıyor. Kampanya 29 Temmuz – 29 Ağustos tarihleri arasında geçerli. Kampanya şartlarını saymazsak kampanya sayfasındaki detay bu kadar. Ne kadarlık bir market alışverişinin kaç kere yapılmasına dair bir bilgi yok. Pazarlamadaki arkadaşlar atlamış olacaklar, belki bu yazıyla uyanıp gerekli güncellemeleri yaparlarsa biz de detay paylaşabiliriz.

Kampanyada sadece SMS ile kayıt olunduktan sonra yapılan işlemler geçerli. Her kart sahibi kampanyadan 1 kez faydalanabiliyor. Taksitli işlemler ve chip-para kullanımları kampanya dışında. Akbank kampanyalarında dikkat çeken bir özellik olan dağıtılan ödüle üst sınır koyma özelliği burada da mevcut. Kredi kartı ramazan kampanyasında dağıtılacak toplam ödül 750.000 TL ile sınırlı. Kazanılan chip-para’ların kullanım süresi 8 Eylül 2011 günü sona eriyor. Kampanyaya Akbank kredi kartlarından Axess, Wings, Fish, Axess Business, Wings Business, Carrefour Axess dahil.

Akbank kredi kartları Ramazan kampanyasına katılmak ve ödül kazanabilmek için MARKET yazıp Turkcell için 4566’ya, Avea ve Vodafone için 0532 752 45 66’ya kısa mesaj göndererek kayıt olmak gerekiyor.

HSBC Advantage Ramazan Kampanyası

HSBC Advantage kart sahipleri, kartları ile gerçekleştirdikleri 5 defa 100TL ve üzeri akaryakıt ya da market alışverişlerinde 75 TL NakitPuan kazanıyor. Katılım için KAZAN yazıp boşluk bıraktıktan sonra kartın son 6 hanesinin 0532 444 44 77‘ye gönderilmesi gerekiyor.

Kampanyadan 20 Temmuz – 30 Ağustos 2011 tarihleri arasında SMS göndererek kayıt olan ve tek seferde 5 adet 100 TL ve üzeri market veya akaryakıt harcaması gerçekleştiren müşteriler yararlanabiliyor.

Aynı gün içerisinde aynı sektörde yapılacak 100 TL ve üzeri harcamalardan sadece bir tanesi kampanyaya dahil ediliyor. Kazanılan NakitPuanlar 8 Eylül 2011 tarihinde kartlara yüklenecek ve 15 Eylül 2011 bitimine kadar kullanılmayan NakitPuanlar 16 Eylül 2011 tarihinde geri alınacak.

Kazanılan NakitPuanlar TatilPuan olarak kullanılamıyor, kullanılması durumunda (yani sistemsel bir kontrolleri bulunmuyor, süreç manuel) TatilPuan karşılığı tutar, kredi kartı hesap özetlerine borç olarak yansıtılıyor.

Başka bir kart kullanıcısına yapılan NakitPuan transferlerinde, transferi yapan kart kullanıcısı NakitPuan kullanmış sayılmıyor, kart sahibinin ekstrelerine borç olarak yansıtılıyor.

NakitPuan kullanımları, iade işlemleri, banka kartları, şirket ve ticari kartlar ve Tekstilbank Advantage Kredi Kartları kampanyaya dahil değil.

Kampanyadan bir müşteri en fazla bir kez yararlanabiliyor ve en fazla 75 TL tutarında NakitPuan kazanabiliyor. Kampanya müşteri bazında olup, ek kart harcamaları asıl kart harcamalarına dahil ediliyor. Kazanılan NakitPuanlar harcama yapılan en son karta yükleniyor. Halkbank Advantage Kredi Kartları için SMS ile kayıt şartı aranmıyor.

Finansbank Cardfinans Ramazan Kampanyası’na gelirsek; bu yazıyı hazırladığımız tarihte henüz bir kredi kartı Ramazan kampanyasına rastlamadık. Onlar hala tüketicileri günde iki simit parasına alacakları krediyle evlenmelerinin mümkün olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar. Daha sonra güncelleme yaparlarsa belki paylaşıyor oluruz.

“2011 Ramazan Ayı Kredi Kartı Kampanyaları” üzerine bir yorum

  1. Yapı kredi bankası yaptığı kampanyalarda üye iş yerinden yapılması gerekiyor diyor ama üye işyerinde bize ait olan pos cihazından yapılması gerekiyor demiyor. Her şartı yerine getirmeme rağmen Tansaş(zincir gıda mağazası) tan yapmış olduğum 3 adet 60 TL alışverişin 2sini kasiyer garanti bankası pos cihazından geçirmiş. ben nerden bileyim kasiyer kız nerden bilsin. Tuzaklara gelmeyin en iyisi bu kampanyalara katılmayın. bir yerden yakalanmazsanız başka bir yerden yakalanıyorsunuz tuzaklara. Bi de silinme muhabbeti var.

Yorumlar kapalı.