web statistics

2011 MTV Temmuz Ödemenizi 3 Ağustos’a Bırakmayın


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

Maliye Bakanlığı, birden fazla yükümlülükle ilgili ödeme takviminin aynı tarihe rastladığını dikkate alarak mükelleflere ödemede kolaylık sağlamak için Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) ödemesinin son gününü 3 Ağustos’a kadar uzattığını açıkladı.Ancak internetten ödemeleri son güne bırakmamakta fayda var.

Maliye Bakanlığı Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni İnternet Vergi Dairesi’nden kredi kartıyla taksitli olarak ödenmesine imkan tanıyor. Ancak geçen sene ödemesini son güne bırakanlar İnternet Vergi Dairesi’ne hücum edince gib.gov.tr adresi yoğunluktan dolayı çökmüştü ve ödemeler yapılamamıştı. www.gib.gov.tr’nin teknik altyapısında bu sene geliştirmeler yapılarak kapasitesi artırıldı mı bilmiyoruz. Geçen seneki problemlerin yaşanabileceğini düşünerek ödemenizi son güne bırakmamanızı ve bir an önce gerçekleştirmenizi tavsiye ediyoruz. Şu anda bile web sitesinde belirgin bir yavaşlık gözleniyor.

Bankalar bu sene de www.gib.gov.tr adresinden kredi kartıyla yapılan MTV ödemelerine taksit imkanı sunuyorlar. Ödemeler gib.gov.tr’den tek çekim gibi alınıyor ve taksit yapıldığına dair herhangi bir ibare yer almıyor. Ancak bankalar daha sonra bu tek çekimleri taksitlendirerek ekstrenize yansıtıyorlar.

www.gib.gov.tr adresinden ödeme yapmak için şu adımları izlemeniz gerekiyor :

motorlu tasitlar vergisi1. www.gib.gov.tr sayfasındaki İnternet Vergi Dairesi ikonuna tıklayın.
2. Açılan sayfada orta kısımda yer alan İnternet Vergi Dairesi bağlantısına tıklayın.
3. Açılan sayfanın en altında yer alan Sık Kullanılanlar bölümü altındaki MTV Sorgulama ve Ödeme bağlantısına tıklayın.
4. Formda yer alan Plaka, T.C. Kimlik Numarası, Tescil Tarihi bilgilerini doldurarak Tamam‘a tıklayın.
5. Açılan sayfadaki menüden Motorlu Taşıtlar Vergisi adımına tıklayın ve kredi kartı bilgilerinizi girerek ödemenizi tamamlayın.