web statistics

2011 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Temmuz Taksidi Ödemesi Kampanyaları


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

Haziran ayı sonuna doğru MTV temmuz taksidini İnternet Vergi Dairesi üzerinden (www.gib.gov.tr) kredi kartıyla taksitli olarak ödemek isteyen tüketiciler için beklemenin doğru bir hareket olacağını, bu konuda bankaların kart sahiplerine sundukları taksit imkanlarını detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağımızın altını çizmiştik. Şimdi sözümüzü tutuyoruz ve İnternet Vergi Dairesi üzerinde Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine taksit imkanı tanıyan bankaların kampanyalarını sıralıyor.

Cardfinans +2 Taksit Kampanyası

Finansbank CardFinans sahipleri MTV’yi Cardfinans kredi kartlarıyla İnternet Vergi Dairesi’nden ödemek isterlerse 3 taksit imkanı sunuluyor (Normal taksit kampanyalarından farklı olarak, MTV birinci ve ikinci taksitlerinin ödendiği ocak ve temmuz ayları boyunca bankalar www.gib.gov.tr üzerinden tek çekim olarak işlemlere artı taksit tanımlıyorlar). Ayrıca Finansbank internet şubesinden kredi kartıyla veya hesaptan ödeme alternatifleri de var. 4440900’den bir şekilde müşteri temsilcisine ulaşabilirseniz telefon bankacılığı aracılığıyla ödemek de mümkün ancak Finansbank Çağrı Merkezi kaynaklarının önemli bir kısmını çağrı karşılamak yerine çapraz satış yapmak için kullandığından olsa gerek, bekleme süreleri tahammül edilir gibi değil.

Cardfinans +2 Taksit Kampanyası, 1 Temmuz – 1 Ağustos 2011 tarihleri arasında www.gib.gov.tr, www.finansbank.com.tr, tüm Finansbank şubeleri ve 444 0 900 Finansbank Çağrı Merkezi üzerinden Finansbank kredi kartlarıyla yapılacak tek çekim işlemlerde geçerli. Firmalara ait kurumsal kredi kartları toplam en fazla 15.000 TL’ye kadar taksit kampanyasından faydalanabiliyorlar, bu rakamın üstünde yapılan ödemeler taksit uygulamasından faydalanamıyor.

Finansbank, müşterilerine kredi kartı veya hesaptan yapılan ödemelerde Ziebart bayilerinde geçerli olmak üzere 400 TL ve üzeri uygulamalarda www.ziebart.com.tr adresinde belirtilen liste fiyatı üzerinden 100 TL indirim imkanı da sunuyor. Ziebart’tan herhangi bir uygulama yaptıran tüm müşterilere Ozonlama Yöntemi ile Dezenfeksiyon uygulaması ücretsiz olarak verilmesi de ayrı bir avantaj.

Maximum Kart MTV Kampanyası

İş Bankası Maximum kart sahipleri 1 Temmuz-1 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapacakları Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde 400 TL’ye kadar 3 taksit, 400 TL ve üzeri ödemelerinde ise 5 taksit imkânına sahip oluyorlar. Bu kampanyanın Maximiles sahipleri için de geçerli olacağının altını çizmekte fayda var.

Yapılan ödemelerden MaxiPuan/MaxiMil kazanılması söz konusu değil. Zaten taksit imkanı sağlayarak fonlama maliyetini üstlenen banka bir de puan maliyetini taşımak istememiş. Kredi kartı ile yapılan MTV ödemesinin iptali / iadesi de mümkün değil.

1 Ağustos 2011 tarihine kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesini İş Bankası’ndan yapan müşteriler, Speedy tarafından sağlanacak 50 noktada ücretsiz check-up hizmetinden ve ücretsiz 4 Lastik Balans fırsatından 1 Ağustos 2011 tarihine kadar yararlanabilme imkanı da sunuluyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde Bonus’a 5 taksit

Bonus MTV KampanyasiGaranti Bankası kredi kartı sahipleri, 1 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında Bonus ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi www.gib.gov.tr’den yapılan tüm MTV ödemelerine 5 taksit fırsatından yararlanabiliyorlar.

Motorlu Taşıt Vergisi’ni Bonus ile ödeyen müşteriler Goldmaster navigasyon cihazlarında %30 indirim hakkına sahip oluyorlar. Garanti Bankası kredi kartı sahibisiniz, ancak bu kredi kartı Bonus değilse de üzülmenize gerek yok; kampanyadan Garanti Bonus Card’lar, Money Visa, Flexi ve Shop&Miles MasterCard, Bonus Business, ING Bonus, Filo Card ve Corporate Card sahipleri faydalanabilir. Bir tek Flexi Card sahiplerinin kartın yenilenen yapısı gereği kampanyadan yararlanabilmek için işlemden önce EVET MTV yazıp kartlarının son 6 hanesi ile birlikte 3340’a SMS göndermeleri gerekiyor.

Maalesef Bonus üye işyeri ağına dahil olan diğer kredi kartları American Express Card’lar, Bonus Platinum, Shop&Miles American Express, Deniz Bonus, TEB Bonus, Şeker Bonus ve Türkiye Finans Happy Card Bonus’lar kampanyaya dahil değil.

Yapı Kredi MTV Kampanyası

Yapı Kredi Bankası, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni ödemek isteyen müşterilerine Yapı Kredi kredi kartlarıyla (Worldcard, Adios) www.gib.gov.tr’den 5 taksitle veya hasaplarını kullanarak Yapı Kredi İnternet Şubesi veya ATM’lerinden ödeme imkanı sunuyor. Bu alternatiflerden birini değerlendiren Yapı Kredi Bankası müşterileri, Bosch Car Service’ten 85 TL değerinde ücretsiz check up, navking.com’da navigasyon cihazlarında %40 indirim kazanıyorlar .

Kampanyadan Yapı Kredi Worldcardlar’ın yanı sıra TEB Worldcardlar da yararlanabiliyorlar. Worldcard’dan bahsetmişken altını çizmekte fayda var, Worldcard markası altında yeralan Vakıfbank Worldcard sahipleri; www.gib.gov.tr internet sitesinden yapılan işlemlerde 3 taksit fırsatından yararlanılabilecekler. 3D secure işlemi sırasında Vakıfbank sistemlerinde kayıtlı cep telefonuna gönderilen GET7/24 şifresinin girilmesi gerekiyor. Vakıfbank kredi kartlarında tanımlı Mail-order limitinin, en az ödeme yapılacak tutar kadar açık olması gerekiyor.

Yapı Kredi Taksitçi Card sahipleri için durum o kadar net değil maalesef. Taksitçi Card web sitesinde Taksitçi Card sahipleri tüm Worldcard kampanyalarından +3 taksitle faydalanabilirler diye bilgi verilmiş ancak zaten 5 taksit imkanı sunulan Motorlu Taşıt Vergisi Kampanyası’nda +3 taksit daha sunulduğunu zannetmiyoruz.

Akbank MTV Kampanyası

Akbank kredi kartı sahiplerine, 1 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında www.gib.gov.tr adresinden yapılan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde 6 taksit fırsatı sunuluyor. Diğer tüm bankaların yaptığı gibi Akbank kampanyasında da www.gib.gov.tr adresinden yapılan kredi kartı ödemeleri tek çekim olarak gerçekleşecek olup kredi kartına 6 taksit olarak yansıtılacak. Burada diğer bankalarınkinden farklı olarak Akbank’ın 2-8 Ağustos arasında gecikmeye girmiş MTV ödemeleri için de 6 taksit imkanı sunması dikkat çekiyor. Kampanyaya dahil kredi kartları Akbank Axess, Wings ve Fish Card.

Advantage Card MTV Kampanyası

1 – 31 Temmuz 2011 tarihleri arasında HSBC Advantage kredi kartlarıyla www.gib.gov.tr’den ödeme yapan müşterilere MTV ödemeleri ekstrelerine 5 eşit taksitte yansıtılıyor. Bu dönem içinde yapılan işlemler için tek ödeme opsiyonu geçerli değil. Bunun yanı sıra Speedy’den ücretsiz check up ve ücretsiz nitrojen gazı dolumu yaptırmak gibi bir imkana sahipler, tek yapmaları gereken Motorlu Taşıtlar Vergi dairesi ödeme alındısını Speedy yetkilisine göstermek. Kredi kartıyla yapılan Motorlu Taşıtlar Vergisi, trafik cezası ve idari para cezası ödemelerinde Advantage Nakitpuan kazanımı ve kullanımı geçerli değil.

Halkbank Advantage Card sahipleri, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni www.gib.gov.tr üzerinden ödemeleri halinde 4 taksit imkanına sahipler. Buna ek olarak bu müşteriler tek seferde yapacakları birinci 100 TL ve üzeri akaryakıt harcamalarına 10 TL NakitPuan, ikincisine 20 TL NakitPuan kazanma fırsatına sahip oluyorlar. Kampanya kapsamında kazanılacak NakitPuanlar 8 Ağustos 2011 tarihinde yüklenecek ve ancak 14 Ağustos 2011 saat 24:00’a kadar kullanılmayan NakitPuanlar geri alınacak.

Ödeme yapmadan önce…

Temmuz 2011 Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksidini www.gib.gov.tr’den kredi kartı ile ödeme işlemlerini gerçekleştirecek olanlar için önemli bir kaç uyarımız olacak. Mdemenin hemen ardından aynı siteden alınabilen İnternet Vergi Dairesi ödeme alındısının resmi bir evrak niteliğini kazanabilmesi için, ödeme işleminin üzerinden 20 gün geçtikten sonra, ödeme yapanlar tarafından herhangi bir vergi dairesinden onaylatılması gerekiyor. Diğer türlü resmi bir evrak niteliği kazanması söz konusu değil. İnternet Vergi Dairesi ödeme alındısı yalnızca gib.gov.tr üzerinden ödemeyi gerçekleştiren kart sahibi tarafından onaylatılabiliyor. www.gib.gov.tr üzerinden yapılan ödemelerde kartı aldığınız banka şubelerinde vergi ödeme alındısı verme ve onaylama yetkisi söz konusu değil.

Ödemeyi son güne kesinlikle bırakmayın, 31 Ocak’ta olduğu gibi yoğunluk yüzünden siteye erişimde problem yaşayıp, ödemenizi gerçekleştiremeyerek gecikmeye girmeniz söz konusu olabilir.