web statistics

İş Bankası Tahvili Halka Arzı 6-7-8 Haziran’da


Dün size Akbank’ın 6-7-8 Haziran 2011 tarihlerinde banka bonosu halka arz ettiğinden bahsetmiştik. İş Bankası ise aynı tarihlerde banka tahvili halka arz ediyor.

İş Bankası, Akbank tarafından ihraç edilen bononun neredeyse üç katı vadeyle (ki bu bir bir buçuk seneye yakın bir vadeyle paranızı bağlayacağınız anlamına geliyor) tahvil halka arz ediyor. Bir çoğunuzun artık bileceği gibi bir sene ve altında vadeli borçlanma senetlerine bono, bir seneden fazla borçlanma senetlerine ise tahvil deniyor.

6- 7 – 8 Haziran’da İş Bankası, 300 milyon TL nominal değerli, 516 gün vadeli tahvil arz ediyor. Tahvil, benzer vadeli Devlet İç Borçlanma Senetleri getirisi üzerine 0,90 ek getiri ile ihraç edilecek. Önerilen benzer vadeli Devlet İç Borçlanma Senetleri getirisi üzerine 0,90 ek getiri bizce biraz yetersiz kalmış. Özellikle de 2011 yılı içerisinde Merkez Bankası tarafından faiz artırımına gidileceğine kesin gözüyle bakılıyorken…

is bankasiİş Bankası Tahvili’nin minimum satış tutarı 1.000 TL. T.C. Hazine’si borçlanma senetlerinde olduğu gibi ihraç sonrasında ikincil piyasada da işlem görecek. İş Bankası sisteminden de, yani şube ve diğer alternatif kanallar üzerinden de sürekli olarak alınıp satılabilecek.

6-7-8 Haziran 2011 tarihlerinde halka arz edilecek olan İş Bankası tahvilinin vade aralığı 10 Haziran 2011 ve 07 Kasım 2012 arasında.

Yatırımcılar İş Bankası Tahvil halka arzına talep için tüm İş bankası Şubelerini, www.isbank.com.tr İnternet Şubesi’ni ve 444 02 02 numaralı Telefon Bankacılığı’nı kullanabilirler.