web statistics

Denizbank Yurtdışı ATM Masraflarını Email ile Duyurdu


Denizbank bugün müşterilerine gönderdiği bir email ile yurtdışındaki ATM’lerde yapılacak işlemlerden aldığı masrafları duyurdu.

Buna göre 7 Temmuz 2011 tarihinden itibaren, DenizBank banka kartları ile yurtdışındaki ATM’lerden yapılacak para çekme işlemlerinden çekilen tutar üzerinden %1 + BSMV, min. 4 TL masraf alınacak. Denizbank banka kartları ile yurtiçi diğer banka ATM’lerinden bakiye sorma/görüntüleme işlemlerinden işlem başına 0,50 TL + BSMV masraf alınacaktır.

denizbankAslında bakarsanız bu yazımızda vurgulamak istediğimiz konu masrafların miktarı değil, Denizbank’ın bunu müşterilerine duyurmakta gösterdiği hassasiyet. Bir çok banka bu ücretleri ekstrelerin altında küçük harflerle yazarken, Denizbank’ın bunu email ile duyurması bizce diğer bankaların örnek alması gereken bir hareket. Sırf bu yüzden bu basit bilgilendirme hakkında bir yazı kaleme almayı uygun bulduk.

Yaz tatiline girdiğimiz şu dönemde yurt dışına gidecek olanların, ekstrelerinde kötü bir süprizle karşılaşmamaları için kendi bankalarının uyguladığı komisyon oranlarını öğrenmelerinde fayda var.