web statistics

2011 Emlak Vergisi 1. Taksiti Ödemesi İçin Son Gün 31 Mayıs


2011 yılı emlak vergisinin birinci taksidinin 31 Mayıs Salı akşamına kadar ödemenmesi gerekiyor. Ancak kredi kartıyla ödeme konusunda pek bir ilerleme kaydedilmiş değil.

Geçtiğimiz yıl sizlerle Gelirler İdaresi tarafında emlak vergisinin kredi kartıyla ödenmesine imkan verecek bir çalışma yapıldığına dair yazımızı sizlerle paylaşmıştık. Görünen o ki projenin hayata geçmesi biraz daha zaman alacak. Dolayısıyla bir örnek dışında şu anda kredi kartıyla emlak vergisini internetten ödemek mümkün değil. Bizim tespit ettiğimiz kadarıyla emlak vergisini internetten ödemeye imkan veren sadece İstanbul Kadıköy Belediyesi var. (Bir okurumuz iletişim formumuz aracılığıyla bize ulaşarak büyük belediyelerin hemen hemen hepsinde belediye veznelerindeki pos cihazları aracılığıyla ödeme yapabilmek mümkün olduğunu, benzer şekilde birçok belediyenin internet sitesinde de online kredi kartı ile de ödeme seçeneği sunulduğu bizi uyardı. Düzeltme için teşekkür ederiz.)

Kadıköy sınırları içinde evi bulunan vatandaşlarımızın belediyeye gitmeden önce tek yapması gereken Kadıköy Belediyesi web sitesinden T.C. Kimlik Numarası veya Kadıköy Belediyesi sicil numarası ile üzerlerine kayıtlı emlaklara ait borçlarını sorgulamak ve sonrasında ödemek istedikleri taksitleri seçerek kredi kartıyla ödemek.

Kadıköy Belediyesi web sitesinde emlak vergisi öderken 3D Secure sistemi kullanılmıyor, yani 3D Secure şifrenizi bilmeseniz bile işlem yapmak mümkün.

Son bir not; ödemenizi yaptıktan sonra makbuzunu mutlaka bastırıp saklayın ve borcunuzu ödemek için son günü beklemeyin. Hatırlayanlar olacaktır, MTV ödemesinin son günü İnternet Vergi Dairesi yoğun talep yüzünden çökmüştü. Kadıköy dışında oturanların ise 31 Mayıs’a kadar vergi dairelerine başvurarak emlak vergisi taksitlerini ödemeleri gerekiyor.

(Kadiköy Belediyesi dışında internet üzerinden emlak vergisi kabul eden belediyelere ait linkleri yazımızın sonuna yorum olarak ekleyebilirsiniz.)