web statistics

TEB World ve Bonus Arasında Seçim Yapacak


Türk Ekonomi Bankası ve Fortis Bank birleşmesinin resmi olarak tamamlandığını şubat ayında duyurmuştuk. Hürriyet’in bugünkü haberine göre, kredi kartlarında Bonus markasıyla çalışan TEB ve World’le çalışan Fortis’in birleşmesi yeni bankada hangi kartın kullanılacağı sorusunu gündeme getirdi.

Fortis’i bünyesine katan TEB, her iki kart markasını da kullanmak isteyerek Bonus için Garanti Bankası’na, World için de Yapı Kredi’ye başvurdu. Bu konuda bir açıklama yapan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin “Bonus olarak iki kartın bulunduğu networkte yer almayacağız” dedi ve TEB’in isteğine “hayır” yanıtı verdiklerini açıkladı.

Nakitsiz toplum vizyonu, ödeme sistemlerinin geleceği ve Garanti Bankası’nın bu konudaki ürünlerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında konuşan Sezgin, TEB ile Bonus’ta yaptıkları işbirliğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin şunları söyledi: “Fortis, World Card ile işbirliğinde, TEB ise bizimle çalışıyor. Birleşmenin ardından TEB’den bize gelen talep, her iki kartın da devam etmesi yönündeydi. Biz, Bonus olarak buna ‘hayır’ dedik ve her iki kartta devam etme isteği durumunda, Bonus olarak o networkte yer almayacağımızı ilettik. Çünkü tüketicinin yeteri kadar seçimi olduğunu, ama bir bankada aynı anda birbirine tüketici tarafından bakıldığında, benzer algılanan 2 kartın verilmesinin kafa karıştıracağını düşünüyoruz. Ayrıca bir bankanın da belli bir vizyonda, belli bir yatırım mantığında, belli bir altyapı arkadaşlığında ilerlemesi gerekir diye düşünüyoruz. ‘Bunu her iki tarafta yapamazsınız’ diyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir karar vereceklerdir. Arkadaşlarımızla görüşmelerimiz sürüyor.”