web statistics

Devlete Olan Borçlar Kredi Kartıyla Ödenebilecek


Maliye Bakanlığı kamu borçlarının kredi kartıyla ödenmesi ve taksitlendirilmesi için çalışma başlattı. Yeni düzenleme kapsamında devlete olan kira, elektrik, su, kredi ve benzeri borçların ödemesinde kredi kartı kullanılabilecek. Ekonominin kayda alınasını teşvik edici bir araç olarak görülen kartlı ödeme sistemi devletin bütün birimlerinde kullanılacak.

Mevcut uygulamada vergi ve cezalarının yanısıra vadesi geçen motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezası ve idari para cezaları da faiziyle birlikte herhangi bir dönem sınırlamasına tabi olmadan kredi kartıyla ödenebiliyor. Mükellefler, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sayfası üzerinden kredi kartıyla ödeme yapabiliyor. Maliye Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yeni düzenleme kapsamında ise devlete olan kira, elektrik, su, kredi ve benzeri borçların tamamında kart kullanılabilecek.

Amme alacaklarının kredi kartıyla ödenmesine ilişkin tartışmalar Meclis gündemine de taşındı. Bakan Şimşek’in konuyla ilgili sorulara verdiği yanıt ise şöyle:

kredi kartiyla odeme“Mükelleflerin vergi borçlarını daha kolay ödemelerine imkân sağlamak için özel ödeme şekilleri öngörülüyor. Amme alacaklarının bankalar ve postaneler aracılığıyla ödenebilmesine imkân sağlanmıştır. Diğer taraftan bankalara Motorlu Taşıtlar Vergisi, trafik cezaları, karayollarından geçiş yapanlardan aranılan geçiş ücreti ve idari para cezalarını tahsil etme yetkisi verilmiştir. Diğer kamu alacaklarının da kredi kartıyla ödenmesi konusunda çalışmalar sürüyor.”

“Devlete Olan Borçlar Kredi Kartıyla Ödenebilecek” üzerine bir yorum

  1. çok güzel bir uygulama başlamış.yapanlar ve bu uygulamada emegi geçen heskese çok çok teşekkürlerimi sunarım.zamanı az olan ve vatandaşların
    kuyrukta beklemesini önleyecek.memurların işlemleri azalacak ve uzun kuyruklar olmayacak teknolojiyi uygulayan kurumlar vatandaşa en büyük iyiligi yapmış olacaklardır.teşekkürler

Yorumlar kapalı.