web statistics

Yeni Güne Altın Fiyatlarında Yeni Bir Rekorla Başladık


Uluslararası piyasalarda altının ons cinsinden dolar fiyatı 1435 seviyelerine ulaşarak yeni bir tarihi zirve yaptı. Petrol üreticisi ülkelerdeki karışıklıklar sadece petrolde değil, global olarak yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak kabul edilen altın fiyatlarında da sıçramaya sebep oldu.

Şu anda ons cinsinden 1430 dolar seviyelerinde duran altın fiyatları, ülkemizde doların da altınla beraber yükselmesi nedeniyle (dolar 1.62’li seviyeleri en son Nisan 2009’da görmüş) tarihi bir fiyat seviyesi olan 73 TL’nin üzerinde bulunuyor.

Altın fiyatlarında trendi anlamak için ayrıca takip edilmesi gereken diğer bir parametre olan altının ons cinsinden avro bazında fiyatına baktığımızda ise, burada da bir artış olduğunu görüyoruz. Bu da altındaki artışın 2011 yılı için 1400 dolarda taban bir fiyat seviyesi oluşturabileceği sinyallerini veriyor.

Altının dolar bazında 1420 – 1430 arasında ne kadar süreyle kalacağını yakından takip etmek gerekecek. altın fiyatları yeni pozisyon açmak için çok temkinli olunması gereken bir seviyede. Mevcut pozisyonu bulunanlar ise maliyet durumuna bağlı olarak bir kar realizasyonunu ciddi olarak düşünebilirler.

altin fiyatlari yine rekor kirdiAltın fiyatlarında bugünkü gibi yaşanan fırsatlarda en avantajlı yatırım araçlarının altın hesapları ve altına dayalı borsa yatırım fonları olduğunu daha önceki makalelerimizde paylaşmıştık. Ancak altın fiyatlarındaki bu fırsatlar alım satım yapmak isteyen yatırımcılar için uygunken, birikim amaçlı olarak düzenli ve az miktarda altın alım gerçekleştiren yatırımcılar, bu fırsatları yeni alımları birkaç gün ertelemek için bir sinyal olarak değerlendirebilirler.

Son olarak her zaman yaptığımız hatırlatmayı tekrar yapalım; makalelerimizde yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyelerimiz, yorum ve tavsiyede bulunan bizlerin kişisel görüşlerine dayanır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayacaktır. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı vermek yerine bir profesyonelden desktek almanız daha uygun olabilir.