web statistics

Japonya’daki Deprem Japon Yeni Mağdurlarını Nasıl Etkiler ?


Geçtiğimiz hafta Japonya’da gerçekleşen 8.9 şiddetindeki deprem ve onu takip eden tsunami başta Japon ekonomisi olmak üzere tüm dünyayı etkiledi. Yaşanan deprem sonrası tabiatıyla Japon Yeni’nde de beklenmedik bir şekilde düşüş meydana geldi.

Şimdi Japon ekonomisi ayağa kalkana kadar bu düşüşün devam edip etmeyeceği ve Japon Yeni bazında konut kredisi alanların bir miktar da olsun rahat nefes alıp almayacaklarına dair soru işaretleri oluştu. Maalesef tarih bize Japon Yeni’nde yaşanan bu gerilemenin geçici olduğunu söylüyor:

Japonya’nın en yakın tarihli büyük depremi olan Kobe depreminden sonra yen dolar karşısında takip eden üç ay içinde yüzde 20 değer kazandı. Bu değer kazancında Japon yatırımcıların deniz aşırı ülkelerde yaptıkları yatırımları ülkeye geri getirmesi ve sigorta şirketlerinin zararları karşılamak için ülkeye döviz getirmesi etkili olmuştu.

japon yeniYani Japon Yeni ile kredi kullananlar için rahat nefes almak kolay kolay söz konusu olmayacak. Bu açıdan bakıldığında Japon Yeni mağdurları refinansman yapmazlarsa veya mağduriyetlerine hükümet tarafından bir çözüm getirilmezse, yaşadıkları sıkıntılar çok daha büyük boyutlara çıkabilir.

“Japonya’daki Deprem Japon Yeni Mağdurlarını Nasıl Etkiler ?” üzerine 6 yorum

  1. BU YORUMLARI KIM YAZIYOR COK MERAK ETTIM.BIR EKONOMIST MI?YOKSA JAPON POLITIKACI MI?BU YAZIYI GERCEKTEN BIZ JAPON YENI ZEDELERİ NI DÜŞÜNEREK MI YAZDINIZ

  2. arkadaşlar yen bir daha 2000 tl. göremez. hedef 1500 doğru gidiyor. uzun vadeli trendi aşağı kırdı. merak etmeyin eğer 1500 kırılırsa 1000 tl olacak. ben madur değilim arkadaşım madur. sizlerede faydalı olur bilgim sanırım.

  3. yapragı kıpır kıpır sapına gelınce mı me
    zamanında 1.25 ten tl. cektım 1000 oderken sız 740 oduyordunuz alemın akıllısı sızmısınız
    o zaman devlet hukumet demıyordunuz

  4. benim babam 4 milyon 45 bin yen kullandı karşılığı 48 bin tl idi aylık taksidimiz 2008 haziran itirbariyla 510 tl di bugün ise 2011 100%100 artı.NE ZAMAN YARDIM EDECEKLER aile facialarını görmekmi isteersiniz yoksa bir bankacın katledilmesini istermisinz ? lütfen yardım edin !!!!!

Yorumlar kapalı.